To mail-gate με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έφερε καρατομήσεις: Παραιτήθηκαν οι κκ Σταυριανουδάκης & Θεοδωρόπουλος - Πώς και από που έγινε η διαρροή

Ντόμινο εξελίξεων 

Καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει η κυβέρνηση στο θέμα που προέκυψε πριν από μερικές ημέρες με τα μαζική αποστολή e-mails από την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους. 

Αν και αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι το θέμα ερευνά η δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σήμερα η Ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια, αν δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεσή της, ενώ λίγη ώρα αργότερα παραιτήθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκης και ο γραμματέα; Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλος.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), την απέκτησε η κ. Ασημακοπούλου από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Διαβάστε ακόμα: Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «κόβεται» από το Ευρωψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας: Παραμένω στρατιώτης (βίντεο)

Καμία σχέση με τα δεδομένα για την επιστολική ψήφο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.


Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, που σήμερα είναι γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ