ΣΥΡΙΖΑ: Η ηλεκτρονική κάλπη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου - Σπίρτζης: "Θα γίνει Κούγκι" - Γ. Τσίπρας: "Λάθος η παρέμβαση του Αλέξη " - Ν. Παππάς «Να αποσυρθεί η Όλγα»

Σε θέσεις μάχης τα στελέχη τυ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της υποψηφιότητας της Ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, μιλώντας χθες το βράδυ για την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί παραβίαση του καταστατικού, αλλιώς όπως είπε χαρακτηριστικά «θα γίνει Κούγκι».

 

Στη σκιά της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα στο καταστατικό. «Οι εκλογές να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό. Αλλιώς θα γίνει Κούγκι… Δηλαδή, τουλάχιστον ένας μήνας προεκλογική περίοδο, με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας».

«Το να βάζει ο Κασσελάκης τους δικούς του να μαζεύουν υπογραφές για αναβολή και ο ίδιος να προκαλεί το μισό κόμμα, αφήνω εσάς να το κρίνετε» είπε δε.

«Η Όλγα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα, γιατί θα κερδίσει» επανέλαβε ο κ. Σπίρτζης. 

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα συμφωνούσε με την πρόταση του προέδρου της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, να μην γίνουν εκλογές, αλλά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν μπορεί να βαδίσει προς τις ευρωεκλογές με το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Η ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη

«Δηλώνω παρούσα» γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη και πάντα έβαζα πλάτη».

 

 

Διαβάστε ακόμα: Όλγα Γεροβασίλη: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – «Έβαζα πάντα πλάτη» (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής στον όμορφο αγώνα που θα βοηθήσει το κόμμα να αγαπήσει έμπρακτα τα μέλη του.

 

 

Δείτε ακόμα: 30+1 φωτογραφίες από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα όσα έγιναν και δεν έδειξαν οι κάμερες

Γιώργος Τσίπρας: Λάθος η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Πυρά τόσο κατά της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, όσο και της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει μόνος του θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, εξαπέλυσε από το συνέδριο ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος τάχθηκε κατά των εσωκομματικών εκλογών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και να μιλήσει μπροστά στους συνέδρους. Είπε ότι ''ο κ. Κασσελάκης έθεσε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στην ΠΓ και καλά έκανε'' και τι απάντησε ο κ. Κασσελάκης, ''πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές''».

«Είναι όλο λάθος» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας και συνέχισε «λάθος που ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, είναι λάθος του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι ορθά έπραξε».

«Είναι αυτοκτονία για όλους μας, πριν τις ευρωεκλογές, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η κρίσιμη αυτή μάχη, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Συνεπώς, εδώ και πέντε μήνες χάνουμε έδαφος, η έλλειψη σοβαρότητας και το έλλειμμα αξιοπιστίας το οποίο προϋπήρχε, συνεχώς μεγαλώνει. Είναι κρίσμο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος ή τρίτος στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική και δεν πρόκειται να την αποκτήσει όταν λειτουργούμε έτσι» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε μπροστά σε πολλά μέτωπα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τίποτα από αυτό. Αγρότες και νεολαία είναι στο δρόμο, υπάρχει ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο και την ίδια στιγμή υπήρξε και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου η ΝΔ βγήκε λαβωμένη και εμείς καταφέραμε το ίδιο» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης - Μαζεύουν υπογραφές για αναβολή των εκλογών (βίντεο)

Ο Κασσελάκης σε πολλά αποφάσιζε μόνος του, καμία πολιτική λειτουργία

«Όπως στο παρελθόν την ευθύνη την είχε ο Αλέξης Τσίπρας έτσι και τώρα την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης και έχει ίσως λίγο περισσότερο, καθώς σε πολλά αποφάσιζε μόνος του» σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Μην μπερδεύετε τη δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη και την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η αξιοποστία του κόμματος στην κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε την Έφη Αχτσιόγλου γιατί ο κόσμος δεν ήθελε αυτή την πτέρυγα και καλά έκανε και γιατί είπε πως μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Για το δεύτερο δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και κινδυνεύουμε να είμαστε τρίτο κόμμα» υπογράμμισε.

Υπάρχει βουβαμάρα και παγωμάρα στο συνέδριο

«Έχω πάρει μέρος σ όλα τα συνέδρια. Υπάρχει βουβαμάρα και παγωμάρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε σύνεδρους και δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης δεν είπε τίποτα για αυτό. Εκτός αν τον ενδιαφέρει μόνο η αρχηγεία. Υπάρχει μόνο μία αιτία για την πορεία του κόμματος του τελευταίους μήνες, το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία πολιτική λειτουργία στο κόμμα εδώ και πέντε μήνες. Χωρίς πολιτική λειτουργία δεν υπάρχει κόμμα» τόνισε.

«Ο πρόεδρος για πολλά θέματα αποφασίζει μόνος του. Θα είχαν γίνει πολύ λιγότερα λάθη. Υπήρξε υπονόμευση; Αν θέλει ο πρόεδρος να αναζητήσει εσωτερικούς εχθρούς, έτσι δεν πάμε πουθενά» ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Πέντε μήνες τώρα, η κοινοβουλευτική ομάδα, η Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία δεν υπονόμευσαν ούτε στο ελάχιστον τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έδειξε εμπιστοσύνη στα στελέχη του και απομακρύνθηκε. Ο ίδιος υπονόμευσε τον εαυτό του.» είπε.

Να γίνουν εκλογές μόνο για τις νομαρχιακές οργανώσεις

Τέλος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι μόνες εκλογές που πρέπει να γίνουν είναι αυτές που αναβλήθηκαν, των νομαρχιακών οργανώσεων και τόνισε πως συντάσσεται με τον Σ. Φάμελλο και το Νίκο Παππά, ώστε να μην γίνουν εκλογές και μάλιστα υπογράμμισε πως θα κατέβει η πρότασή τους στο συνέδριο.

Διαβάστε ακόμα: Όλγα Γεροβασίλη: Ποιοι τη στηρίζουν για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ – Πως διαμορφώνονται τα στρατόπεδα (βίντεο)

Νίκος Παππάς υπέρ Κασσελάκη

Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια ζήτησε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, ενώ κάλεσε την Όλγα Γεροβασίλη να μην θέσει υποψηφιότητα και να σταθεί δίπλα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε τη δική του πρόταση για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια στηριγμένη σε τρία βήματα, ζήτησε να δοθεί λύση -υπονοώντας να μην γίνουν εκλογές- χωρίς να νιώσει κανείς ταπεινωμένος και να δοθεί ρόλος στην Ολγα Γεροβασίλη δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην ομιλία του άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Παρέμβαση Τσίπρα με βολές κατά πάντων: Ο Κασσελάκης προεξοφλεί την ήττα αδιαφορώντας για τις συνέπειες - Οι διαφωνούντες περιμένουν την αποτυχία (βίντεο)

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

«Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 ημέρες ως τις ευρωεκλογές για ζητήματα δικά μας ή στη μάχη απέναντι στη ΝΔ; Πρέπει να επιλέξουμε το δεύτερο. Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συναγωνιστές. Και κανείς που εκφράζει αντίθετη άποψη δεν τη λέει γιατί θέλει το κακό του κόμματος. Αν επικρατήσει αυτή η λογική θα συρρικνωθεί το κόμμα» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Και συνέχισε:

«Η διεύρυνση την προηγούμενη περίοδο έγινε γιατί υπήρχε προσπάθεια για σύνθεση. Οταν υπερβήκαμε το θυμικό και τις αντοχές μας και φτιάξαμε την ταυτότητα μας, την ταυτότητα που πρέπει σήμερα και αύριο να επαναβεβαιώσουμε.

Την ενότητα την πετύχαμε με κόπο. Φτιάξαμε την κοινή μας ταυτότητα. Θέλω να πω κάτι. Ο Α. Τσίπρας ήταν ο πρωτεργάτης και εγγυητής αυτής της πορείας και η παρουσία του εδώ σήμερα θα προσέθετε. Όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή του.

Στην προηγούμενη διαδικασία επιλογής προέδρου δεν έκανα καμία προσωπική επίθεση.

Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δεν ζήτησε λευκή επιταγή ο Στέφανος. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δεν λαμβάνει κανένας. Όταν θέτουμε εαυτόν στην κρίση των μελών ζητάμε εντολή υλοποίησης αποφάσεων, ζητάμε την ευθύνη, απαιτούμε από τον εαυτό μας τη λογοδοσία.

Και θέλω να καλωσορίσω στον διάλογο ότι έγιναν λάθη.

Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα στον Μητσοτάκη.

Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά.

Εκτός του κόμματος εξυφαίνεται ένα ξεκάθαρο σχέδιο, ένα σχέδιο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό για να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις διεργασίες στον προοδευτικό χώρο. Αυτό το σχέδιο πρέπει να το ακυρώσουμε.

Υπάρχουν κέντρα που δουλεύουν και στοιχηματίζουν στο να έχουμε εμείς χαμηλά ποσοστά. Πρέπει να τους ακυρώσουμε τα σχέδια. Είναι τα κέντρα που δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή. Θέλουν πρόσωπα με κόμματα μικρά για να τα διαχειριστούν.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να του παίρνει στελέχη. Η μόνη απάντηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να βάλουμε σήμερα και αύριο τέλος στην εσωστρέφεια.

Υπάρχει λόγος και υπάρχει τρόπος. Υπάρχουν λύσεις που θα μας κάνουν να πορευτούμε όλοι μαζί και χωρίς να είναι κανείς προσβεβλημένος.

Προτείνω, πρώτον να συγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό.

Δεύτερον, με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση.

Τρίτον, να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης.

Τέταρτον, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Πάμε για μία λύση που μπορεί να στείλει σήμα ότι ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου. Λύση αντεπίθεσης και ανατροπής. Ενότητα, Σύνθεση, Πολιτική Λειτουργία και νίκη στις ευρωεκλογές.

Αυτό θα είναι το πρώτο και το σημαντικό βήμα προς το κόμμα των μελών. Οφείλουμε να στείλουμε μήνυμα ενότητας και νίκης».

Διαβάστε ακόμα: «Πυρά» κατά Κασσελάκη: Γ. Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να βρούμε άλλον – Κ. Ζαχαριάδης: Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη – Π. Παππάς: Αυτοκτονία η πρόταση μομφής (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ