Πέθανε ο Δημήτρης Φύσσας - Ο συγγραφέας & δημοσιογράφος "έφυγε" σε ηλικία 68 ετών

Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Φύσσας.

Η είδηση του θανάτου του συγγραφέα και δημοσιογράφου έγινε γνωστή από τον αδερφό του, Γιάννη.

«Προφητικό το βιβλίο του αδερφού μου Δημήτρη Φύσσα που κυκλοφόρησε: "Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει". Δεν πρόλαβε να κάνει την παρουσίαση. Πέθανε τα ξημερώματα από την καρδιά του. Δεν υπάρχουν λόγια...» έγραψε. 

Η δημοσίευση του Δημήτρη Φύσσα λίγες ώρες πριν

«168. Πολιτική. Περί Κεντροαριστεράς του 2024. Όπως καταλαβαίνετε, το προβλεπτό μέλλον για την Κεντροαριστερά σ' αυτή τη χώρα θα εξαρτηθεί από τους συσχετισμούς και τη φύση των σχέσεων μεταξύ Ανδρουλάκη - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, από τη μια, και Τσίπρα - επόμενου πολιτικού σχήματός του (που θα απορροφήσει απομεινάρια ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ΝΕΑ) από την άλλη. Κάτι λιμά τύπου Πλεύση, Μέρα 25 ή Κασσελάκη θα συνεργαστούν ή θα εξαερωθούν, αν θα υπάρχουν ακόμα. Βέβαια, το να νικήσουν το Μητσοτάκη είναι άλλης τάξεως θέμα» έγραψε στην τελευταία του ανάρτηση.

Το who is who του συγγραφέα/δημοσιογράφου

Ο Δημήτρης Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Πολιτική Επιστήμη. Υπήρξε συγγραφέας, δημοσιογράφος και μέλος της ΑΛΕΦ, της Ένωσης των Άθεων, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Συλλόγου «Αναγέννηση» περιοχής Κυπριάδη.

Υπέγραφε τη στήλη City Lover στην Athens Voice, με την οποία υπήρξε στενός συνεργάτης. Είχε γράψει δεκάδες βιβλία μεταξύ των οποίων «Η γενιά του Πολυτεχνείου. Ένα βιογραφικό λεξικό», «Αυστηρώς ακατάλληλον. Προγράμματα αθηναϊκών κινηματογράφων σεξ. Συμβολή στην Κοινωνιολαογραφία», «Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος» κλπ. Τελευταίο του βιβλίο ήταν «Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει», η παρουσίαση του οποίου είχε προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ