Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν μπορεί να αναλάβει το θρόνο; Ο Χάρι του "κλέβει" τη σειρά

Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να εμφανιστεί ως Αντιβασιλέας

Με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Βασιλιά Καρόλου, έπειτα από τη διάγνωση του με άγνωστης μορφή καρκίνου έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο διαδοχής του θρόνου.

Στην περίπτωση που ο 75χρονος δεν είναι σε θέση να εκτελεί να καθήκοντα του εφαρμόζεται ο νόμος περί Αντιβασιλείας του 1937 και όλες οι βασιλικές αρμοδιότητες μεταφέρονται από τον βασιλιά στον επόμενο στη σειρά διαδοχής, δηλαδή στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο νέος Αντιβασιλέας πρέπει να δώσει τους όρκους που απαιτούνται από τον Νόμο της Αντιβασιλείας και δεν μπορεί να ασκήσει καμία από τις βασιλικές λειτουργίες μέχρι να δοθούν οι όρκοι ενώπιον του Ιδιωτικού Συμβουλίου.

Εάν και ο Γουίλιαμ, δηλώσει ανικανότητα τότε ο επόμενος στη σειρά διαδοχής είναι ο πρωτότοκος του γιος, Τζορτζ.

Διαβάστε ακόμη: Breaking news: Ο Χάρι έφτασε στο Λονδίνο για να είναι στο πλευρό του πατέρα του - Η Μέγκαν παραμένει στην Καλιφόρνια - Η συγκίνηση των Βρετανών

Ωστόσο, εφόσον το παιδί είναι κάτω των 18 ετών τότε τα καθήκοντα μεταφέρονται στον επόμενο ενήλικα που δεν είναι άλλος από τον πρίγκιπα Χάρι.


instagram @royalfamilyy.fan

 

 

Όταν ο πρίγκιπας Τζορτζ ενηλικιωθεί, τότε θα είναι σε θέση να ανέβει στο θρόνο και να διοικήσει.

Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αρχικά, ο Χάρι δεν ζει καν στην Αγγλία αλλά στην Αμερική.


instagram @duchesslifestylemagazine

Το καταστατικό ορίζει ότι ο Αντιβασιλέας πρέπει να έχει την κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Πρίγκιπας Χάρι: «Ώρα μηδέν» για τα δύο αδέρφια – Η συνάντηση με τον άρρωστο πατέρα του (φωτό & βίντεο)

Ωστόσο, η κατοικία είναι νομική έννοια και διαφέρει από το να είσαι κάτοικος, άρα η κατοικία του είναι στον τόπο καταγωγής του, που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εφόσον ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει εγκατεστημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθεί να δικαιούται να υπηρετήσει ως Σύμβουλος Πολιτείας και Αντιβασιλέας, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να το κάνει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ