Αλεξέι Ναβάλνι: «Δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα στην καρδιά» ισχυρίζεται ακτιβιστής - Η τεχνική της «μονής γροθιάς» που χρησιμοποιεί η KGB

Μετά τη σωματική εξάντληση που υπέβαλαν τον Αλεξέϊ Ναβάλνι, ο θάνατος με την τεχνική της "μονής γροθιάς" στο στήθος ήταν εύκολη υπόθεση

Το πως πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, λέει ότι γνωρίζει ο Βλαντίμιρ Οσέτσκιν (Vladimir Osechkin), ακτιβιστής και ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ενδέχεται να σκοτώθηκε από γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα αφέθηκε για ώρες στο ψύχος σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν στην περιοχή που ήταν φυλακισμένος τους -27 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε, ωστόσο ο Βλαντίμιρ Οσέτσκιν (Vladimir Osechkin), δήλωσε στους «Times» ότι πιστεύει πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος πριν τον εκτελέσουν με την τεχνική της «μονής γροθιάς», η οποία φέρεται να είναι «σήμα κατατεθέν» των δυνάμεων της Κα Γκε Μπε (KGB).

Διαβάστε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: Τι είναι το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», βολική αιτία σύμφωνα με τους Ρώσους - Στη φυλακή ζούσε σε συνθήκες φυσικής εξάντλησης (βίντεο)

Ένας γιατρός αποκάλυψε ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι, όταν η σορός του 47χρονου μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο της πόλης Σαλεχάρvτ, σύμφωνα με τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον γιατρό, οι μώλωπες στο στήθος μπορεί να είναι απόδειξη ότι οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Συγκινεί η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήστε με, να δω τον γιο μου να μπορέσω να τον θάψω» - Μέσα στο χιόνι στη φυλακή όπου πέθανε (βίντεο)

Ο ακτιβιστής, όμως, πιστεύει ότι οι μώλωπες θα μπορούσαν να είναι αποδεικτικά στοιχεία για το πώς σκοτώθηκε ο μακροχρόνιος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θεωρώ ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του, κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο», δήλωσε ο ίδιος στους «Times».

«Έπειτα γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον μέσα σε δευτερόλεπτα, ειδικά αν έχεις την αντίστοιχη εμπειρία. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της Κα Γκε Μπε (KGB). Εκπαίδευαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της υπηρεσίας» τονίζει ο ίδιος.

Ο Οσέτσκιν δήλωσε ότι ρώσοι πρώην κρατούμενοι, που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής, έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Το love story ενός ήρωα: Έφυγε για πάντα ο Αλεξέι Ναβάλνι & άφησε πίσω την αγαπημένη του Γιούλια και τα 2 παιδιά τους – Πως γνωρίστηκαν; - Τα λόγια αγάπης (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ