Οι 5+1 φωτό από την επίσκεψη της Ρομπέρτα Μέτσολα στην Αθήνα – Ποια είναι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων αγοριών η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα χθες ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Το απόγευμα, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συνάντησε στο Ωδείο Αθηνών νέους πολίτες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και απάντησε σε ερωτήματα και ανησυχίες τους σε σχέση με την πορεία της Ένωσης και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Εκεί περισσότεροι από 600 μαθητές, φοιτητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να της απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες τους και ζητήματα που τους απασχολούν. Οι παρευρισκόμενοι ρώτησαν την πρόεδρο Metsola σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η εκπαίδευση, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός.

«Μην σταματάτε ποτέ να ρωτάτε πράγματα», είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλείνοντας τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες μαθητές. «Είστε το μέλλον και γι' αυτό ακριβώς σας ζητούμε να ψηφίσετε», πρόσθεσε, καταλήγοντας με την προτροπή: «Ψηφίστε! Αν δεν το κάνετε εσείς, άλλοι θα ψηφίσουν για εσάς».

Δείτε 5+1 φωτό από την Αθήνα

Photo 11: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Townhall Discussion with Young People

Photo 12: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Townhall Discussion with Young People

Photo 14: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Townhall Discussion with Young People

Photo 1: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Bilateral Meeting with Katerina SAKELLAROPOULOU, President of the Hellenic republic

Photo 5: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Bilateral Meeting with Kyriakos MITSOTAKIS, Greek Prime Minister

Photo 2: Official visit by Roberta METSOLA, EP President to Athens (Greece) - Bilateral Meeting with Constantine TASSOULAS, Speaker of the Hellenic Parliament

Η Ρομπέρτα Μέτσολα Τεντέσκο Τρίκκας, γεννήθηκε στη Μάλτα στις 18 Ιανουαρίου 1979 και εξελέγη στη θέση της προέδρου τυο Εθρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο του 2022.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα παντρεύτηκε τον Φινλανδό πολιτικό Ούκο Μέτσολα την 1η Οκτωβρίου 2005 και έχει τέσσερα αγόρια, τους Λούκα, Άλεκ, Μαρκ και Κρίστιαν.

Η Μέτσολα εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής το 2013, εκπροσωπώντας τη Μάλτα. Εξελέγη πρώτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Νοέμβριο του 2020. Μετά τον θάνατο του Προέδρου Νταβίντ Σασόλι στις 11 Ιανουαρίου 2022, η Μέτσολα έγινε προσωρινή πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν αναμονή της εκλογής του διαδόχου του Σασόλι.

Εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 18 Ιανουαρίου 2022 με 458 ψήφους, και έγινε η πρώτη Μαλτέζα που εκλέχθηκε στη θέση, η νεότερη όντας 43 ετών, καθώς και η πρώτη γυναίκα από το 2002.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ