Θρίλερ με την σορό του Αλεξέι Ναβάλνι – Η μητέρα ψάχνει το σώμα του νεκρού γιού της (φωτό & βίντεο)

Η οικογένεια απαιτεί να να τους παραδοθεί αμέσως η σορός

Η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, η μητέρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν καθ’ οδόν για τη σωφρονιστική αποικία όπου πέθανε ο γιος της, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του, γράφει σήμερα η εφημερία Novaya Gazeta.

Ο Ναβάλνι, ο γνωστότερος πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε την Παρασκευή, έπειτα από έναν περίπατο, στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» της Αρκτικής, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

 

 

Όταν η  μητέρα του Ναβάλνι και ο δικηγόρος του έφτασαν στην σωφρονιστική αποικία, δεν βρήκαν την σορό του. 

Είναι ασαφές προς το παρόν το πού βρίσκεται η σορός του Ναβάλνι. Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπός του, η Κίρα Γιάρμις, σε δική της ανάρτηση στην ίδια πλατφόρμα ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η σορός του δεν θα παραδοθεί στους συγγενείς του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε στη φυλακή ο Ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι: Κατέρρευσε μετά από περίπατο - Ποιος ήταν ο 47χρονος ακτιβιστής-φόβος του Πούτιν (φωτό & βίντεο)

Σύμφωνα με τη Γιάρμις, έγινε μια δεύτερη εξέταση στο πτώμα και τα αποτελέσματα «υποτίθεται» ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα.

Οι συγγενείς του Ναβάλνι από την πλευρά τους ζήτησαν να τους παραδοθεί αμέσως η σορός.

Είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί όμως η σορός στους συγγενείς και το πού θα ενταφιαστεί ο Ναβάλνι. Είναι ασαφές επίσης το πού βρίσκεται το πτώμα, αφού το νεκροτομείο, όπου οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι το μετέφεραν, είναι κλειστό και ένας υπάλληλός του διαβεβαίωσε τον δικηγόρο ότι δεν το έχουν παραλάβει.

 

 

«Η ερευνητική επιτροπή έχει άπειρες επιλογές», είπε ένας εργαζόμενος στο πρακτορείο Reuters, αναφέροντας άλλες πόλεις της περιοχής, όπως τις Λαμπιτνάνγκι, Ναντίμ και Ουρενγκόι, όπου ενδέχεται να βρίσκεται η σορός. «Στη Σαλέχαρντ έχουμε μόνο ένα νεκροτομείο. Δεν έχω παραλάβει κανέναν, ούτε σορό, ούτε χαρτιά», πρόσθεσε. Όταν ρωτήθηκε αν το πτώμα μπορεί να μεταφέρθηκε προτού να αναλάβει ο ίδιος βάρδια, απάντησε: «Κανείς δεν μου έδωσε τίποτα. Νομίζω ότι αν είχε μεταφερθεί σε εμάς μια τέτοια σορός, θα μου το είχαν πει αμέσως».

Η σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3 του Χαρπ βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από τη Σαλέχαρντ, τη διοικητική πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας Γιαμαλίας-Νενετσίας.

Διαβάστε ακόμα: Σύζυγος Ναβάλνι συντετριμμένη μπροστά σε όλους τους ηγέτες της γης – «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι συνεργάτες του δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ