Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες στο μακελειό στη Γλυφάδα: «Έβαλε την κάννη στο μάτι της Μαρίας, ακούστηκε μπαμ» - Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου & Δέσποινας Καρνέση (βίντεο)

"Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας" αναφέρουν από κοινού Σπύρος και Δέσποινα Καρνέση

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο των γραφείων όταν ο 76χρονος Αιγύπτιος μπήκε μέσα και άρχισε να σπέρνει τον όλεθρο σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Από τις πρώτες καταθέσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Δέσποινα Καρνέση δεν ήταν στόχος του Άρη, αλλά η Μαρία Καρνέση, ενώ μάρτυρας αναφέρει ότι και ο σύζυγος της Δέσποινας Καρνέσης, Αντώνης Βλασσάκης ήταν στόχος του.

Ο Άρης πρώτα ανέβηκε στον όροφο που ήταν η Μαρία Καρνέση, μίλησε μαζί της, δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε - λογομάχησαν - και έκανε δύο κινήσεις. Κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση για να μην μπορέσει να βρεθεί μπροστά της και μετά κατέβηκε στο γκαράζ, πήρε τα όπλα και ανέβηκε ξανά.

 

 

«Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλύψεις για το μακελειό στη Γλυφάδα: «Ενδεχόμενος να ήθελε όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση» - «Υπήρχε μίσος για τις αδερφές», λέει ο δικηγόρος τους (βίντεο)

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει γιατί στην αρχή ακούγοντας τα “μπαμ” δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες.

Διαβάστε ακόμα: Ραγδαίες εξελίξεις στο μακελειό της Γλυφάδας: Δεν έμενε σε σπίτι μας, είχε απολυθεί, αποζημιωθεί – Ποσά άνω 1,5 εκατ. ευρώ διακινούσε ο δράστης (βίντεο)

Αμέσως μετά όμως, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι. Ο Άρης είναι υπάλληλος της εταιρείας και με την οικογένεια Καρνέση νομίζω ότι τους συνέδεε κάποια σχέση. Για την ακρίβεια νομίζω ότι η μητέρα του κυρίου Σπύρου του ιδιοκτήτη είχε βαφτίσει τον Άρη. Ο Άρης σκεφτείτε ότι τώρα ήταν πάνω από 70 ετών και νομίζω ότι είναι Αιγύπτιος. Η θέση του Άρη στην εταιρεία δεν ήταν εδώ στα κεντρικά γραφεία. Πιο πολύ απασχολούνταν σε ένα ιδιωτικό νησί που έχει η οικογένεια αλλά όποτε ερχόταν στην Αθήνα νομίζω πως έμενε σε ένα διαμέρισμα της εταιρείας εδώ στη Γλυφάδα.

 

 

Για να συνεχίσω σε αυτό που σας περιέγραφα, μόλις λοιπόν μπήκε πυροβόλησε τον Αντώνη και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισαν να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Άρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο».

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Καρνέση: Ποια ήταν η εφοπλίστρια που έπεσε νεκρή στη Γλυφάδα μαζί με τον γαμπρό της - Η διαμάχη με τον αδερφό της Σπύρο για την περιουσία 1 δισ.

Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για σεβασμό στο πένθος της οικογένειάς τους απευθύνουν ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση με κοινή δήλωσή τους, ύστερα από την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Δέσποινα Καρνέση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ