Γνώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη: Πέρασαμε μια βραδιά πολιτικής συζήτησης & γαστρονομίας στην Gallina - Τι μας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό & βίντεο)

Έχει νακ και κάνει γκελ. Είναι πολύ ωραίος και πάρα πολύ αυθόρμητος. Ακούγεται αγνός σε σημείο αφέλειας που δε νομίζω πως είναι.

Απλά όταν έφτασε στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε σιγά-σιγά ποδηλατώντας ας πούμε στην πολιτική αλλά μπήκε με Ferrari νομίζοντας πως μπαίνει στο Μονακό όπως ταιριάζει στο look του και όχι στην Ψωροκώσταινα.

Χθες το βράδυ τον συνάντησα από κοντά εντελώς τυχαία στον πάνω όροφο του Gallina, του νέου μοδάτου εστιατορίου που έφτιαξε ο Φίλιππος Τσαγκρίδης στη ζωηρή γειτονιά Κουκάκι-Μακρυγιάννη.

Εκείνος συνοδευόταν από τον χαμογελαστό και ευγενέστατο Τάιλερ ενώ η παρέα τους ήταν ένα εντυπωσιακό ζευγάρι με την κοπέλα κάτι να μου θυμίζει αλλά δεν το πέτυχα.

Επειδή ξέρω θα θέλετε τις λεπτομέρειες τώρα του styling: φορούσε λοιπόν ένα γκρι ανθρακί τζιν και ένα ροδακινί ανγκορά πουλόβερ, το οποίο κάποια στιγμή το έβγαλε -γιατί η αλήθεια ήταν χθες μια πολύ ζεστή μέρα και έμεινε με το λευκό t-shirt. Μην επαναλάβω πόσο γυμνασμένος είναι και πόσο star quality έχει.

Ο Tyler φορούσε ένα κρεμ baggy τζιν και δεν ενοχλείτο καθόλου που ο Στέφανος είχε πιάσει την κουβέντα με τη δική μου παρέα: Την αγαπημένη φίλη και φημισμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και την νεαρή ανιψιά μου Ιόλη Βάρτσου που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας.

 

 

Αν έσπευδα να γράψω ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι θέλει τόσο πολύ να πετύχει το δικό του στοίχημα που είναι ικανός να μιλάει με έναν-έναν ξεχωριστά όσοι κι αν είναι αυτοί. Δείχνει να θέλει να σε ακούσει και σε ακούει.

Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσει την ανιψιά μου η οποία ξεκάθαρα τοποθετήθηκε πολιτικά στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που είναι σήμερα ο Στέφανος αλλά είχαν κοινά σημεία γιατί τελείωσαν και οι δύο το κολλέγιο Αθηνών...

Είναι μεγάλος θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πολύ επικριτικός με την δεκαετία του Σημίτη και “τον δήθεν εκσυγχρονισμό του” όπως είπε “την καταστροφή που έφερε ο Κώστας Καραμανλής» Αλλά εκεί που ομολογώ πως λίγο τα έχασα ήταν όταν είπε πως είναι μαζί μας, μόλις σύσσωμοι του είπαμε πως δεν θα θέλαμε να ξανά ζήσουμε το 2015 με τις κλειστές τράπεζες και τα capital control στην Ελλάδα και ότι αυτό είναι ένα πλήγμα και συλλογικό τραύμα μιας ταλαιπωρημένης χώρας.

Εκεί λοιπόν προσπάθησε λεκτικά με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι και εκείνος που ζούσε τότε στο εξωτερικό δεν πίστευε στα αυτιά του αυτά που έλεγαν Τσίπρας και Βαρουφάκης τότε και ότι δεν θα μπορούσε παρά να συμφωνήσει μαζί μας αλλά στο τέλος μας ρώτησε: ”καλά ακόμα δεν το έχετε ξεπεράσει; δεν το έχετε ξεχάσει;”

Με τον Αλέξη Τσίπρα δε νομίζω ότι διανύουν το μήνα του μέλιτος ούτε και το εξάμηνο. Είναι πολύ ευχαριστημένος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το επίπεδο τους αλλά φαίνεται πως τα ‘χει βρει πολύ δύσκολα με την διαχείριση των αντιδράσεων του κόμματος.

Έκανε και ένα μίνι γκάλοπ. Τεστάρει αντιδράσεις. «Αν έκανα rebranding στον ΣΥΡΙΖΑ , να κρατούσα το όνομα ή να το άλλαζα;»

«Τοποθετούμαι στην κεντροαριστερά πολιτικά , γνωρίζετε το οικογενειακό αλλά και το προσωπικό μου πολιτικό παρελθόν , Σίγουρα δεν ανήκω σε εκείνους που παραμένουν προσκολλημένοι στην απηρχαιωμένη κομμουνιστική ιδεολογία και φιλοσοφία κυρίως»

Πάρα πολλές φορές σηκώθηκε όρθιος και μας έλεγε «καταλάβετε ποιος είμαι , δεν μπορώ αυτή την αναξιοκρατία στην Ελλάδα δεν αντέχω να επικροτούνται υπουργοί που καταργούν ας πούμε χωρίς να έχουν αντικαταστήσει προηγουμένως τα περιπολικά του λιμενικού.

Δεν έκρυψε ότι κάποτε ήταν έτοιμος να πάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά εκεί παρατήρησε σε αυτό τον πολιτικό χώρο ότι υπήρχε λιγότερη ενσυναίσθηση και έτσι δεν προχώρησε.

Μας είπε πολλές φορές χαριτολογώντας «βγάζω φωτογραφίες αλλά για μία φωτογραφία θα έπρεπε να στέλνετε 100 € για φιλανθρωπικό σκοπό».

Ήταν συγκλονισμένος με όλα όσα είδε στην Θεσσαλία μετά την πρόσφατη περιοδεία του εκεί και τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες.

Σε κάποιο σημείο λοιπόν μίλησα και στο βίντεο μαζί του δηλαδή μόνος του άρπαξε το κινητό μου ο Στέφανος και έκανε selfie βίντεο όπου προσωπικά ευχήθηκα να αποκτήσει ξανά κινηματογράφο ο Βόλος. Μέσα μου υπάρχει πάντα το βίωμα ότι μεγάλωσα σε ένα θερινό σινεμά αφού ο πατέρας μου ήταν κινηματογραφιστής. Κατά τη δική μου τελευταία επίσκεψή πριν από 15 μέρες στην περιοχή όταν έμαθα ότι πλημμύρισε ακόμη και ο κινηματογράφος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και δεν λειτουργεί, ράγισε η καρδιά μου.

 

Μίλησε αρκετά για την γαστρονομία με την Ντίνα Νικολάου, μοιράστηκε μαζί της τις απόψεις της και για το πως μπορούμε να διεθνοποιήσουμε την ελληνική κουζίνα κάτι το οποίο η σεφ δουλεύει χρόνια τώρα και για το οποίο πηγαινοέρχεται στο υπουργείο τουρισμού.

Του παρουσίασε το νέο της βιβλίο με συνταγές από την Κρήτη και συμφώνησαν ότι η καλύτερη εμφιαλωμένη ρακή είναι από το Ρέθυμνο, αυτή που φτιάχνει ο Μελισσουργός, η 35Ν .

 

 

Εκείνη τη στιγμή ήταν η πιο κατάλληλη ήρθε στην παρέα και ο executive σεφ του Gallina , με αστέρι Michelin στο ρεστοράν Zillers ενώ το καλοκαίρι θα εχει την επιμέλεια του Elaia restaurant στο Kapsaliana Village Hotel.

«Επιτέλους σε γνωρίζω από κοντά» αναφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης «είμαστε τακτικοί θαμώνες του εστιατορίου εδώ γιατί είναι και κοντά στη γειτονιά μας οπότε ερχόμαστε με τον Τάιλερ»

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς ο Στέφανος δεν ξέρω αν κατάφερε να ολοκληρώσει το χθεσινό του δείπνο με τόση συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που είχε με το διπλανό του τραπέζι, εμάς αλλά είδα πως έφαγε πολύ ελαφριά ένα ψάρι με λίγα χόρτα γιατί όπως είπε ο ίδιος τρώει λίγο άτακτα και έχει πάρει μερικά κιλά και «θέλω να τα χάσω».

Με τον Παύλο Κυριάκη είχε μια μακρά συζήτηση ολοκληρώνοντας την εικόνα που σχημάτισε χθες με δασκάλα την Ντίνα και μαθητή της παλιά τον Παύλο γύρω από την εξέλιξη των εστιατορίων στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Βέβαια όλα τα γυρνούσε στην πολιτική.

Σειρά είχε ο Γιάννης Βίτσας ο δημοσιογράφος που έχει πάρει συνεντεύξεις από τουλάχιστον 3.000 καλλιτέχνες. Έμπειρος ο Γιάννης στο να βγάζει την ανθρώπινη πλευρά του συνεντευξιαζόμενου, του μίλησε για ένα project με το οποίο ασχολείται αυτή την εποχή δηλαδή να τιμήσει με βραβεία ζωής 25 ηλικιωμένους σε ένα γηροκομείο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε να ανταποκρίνεται πολύ και να θέλει να είναι παρών στην βραδιά όπου θα τραγουδήσει ο Ηλίας Παλιουδάκης για το «Σπιτικό της Αγάπης».

Να δούμε λοιπόν αν θα τηρήσει την υπόσχεση του.

Τελευταία αφήνω την ανιψιά μου η οποία συνεχώς τον προκαλούσε ως πολιτικά αντίθετη να της απαντήσει πως μπορεί να λύσει τα θέματα της Ελλάδας όταν πήρε πάνω του ένα κόμμα που ήταν έτοιμο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση…

«Εσάς τους νέους θέλω να πείσω», της είπε. «Δεν έχω καμία σχέση με τις επιλογές του 2015, ξέρω πόσο πόνεσαν τον ελληνικό λαό»

«Έχεις πολύ δρόμο να διανύσεις του ανταπάντησε η 26χρονη επικοινωνιολόγος Ιόλη…».

Να κλείσω εδώ το ας το πούμε ρεπορτάζ αυτής της βραδιάς όπου ένας καλλίπυγος Έλληνας του εξωτερικού, έχει όλες τις καλές προθέσεις να κλείσει τις πληγές του κόμματος του οποίου σήμερα ηγείται - έτσι δηλώνει τουλάχιστον και μοιάζει να θέλει να δημιουργήσει ένα νέο, με ότι του αρέσει από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, έχοντας όμως καρδιά και προφίλ Νεοδημοκράτη και καβαλώντας μηχανάκι ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξίσωση είναι δύσκολη όσο κι αν χρειαζόμαστε δυνατή αντιπολίτευση για να λειτουργεί η δημοκρατία αρμονικά.

Προσωπικά ήθελα να απαντήσω σε ένα ερώτημα. «Είχα μπροστά μου έναν άξιο νέο Έλληνα;» Ναι είχα. Η πολιτική όμως είναι ένα μενού με πολλά πιάτα, δύσκολο και δύσπεπτο.

A propos το βάσκικο cheese cake στην Gallina είναι μοναδικό!

Καλημέρα σας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ