Η Έμα Στόουν εξομολογείται: "Ζούσα με το φόβο των κρίσεων πανικού - Ξεκίνησα θεραπεία στα 8 μου"

Μιλάει ανοιχτά

Η πρωταγωνίστρια του «Poor Things» Έμα Στόουν (Emma Stone) σε νέα της συνέντευξη στο National Public Radio (NPR) μίλησε για το άγχος που είχε στην παιδική της ηλικία και τον τρόπο που το ξεπέρασε.

«Ξεκίνησα θεραπεία, νομίζω γύρω στα 8 μου, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα ακόμα και να βγω από το σπίτι για να πάω στο σχολείο.

Ζούσα με τον φόβο των κρίσεων πανικού» είπε η ηθοποιός και αποκάλυψε ότι έπαθε την πρώτη κρίση όταν ήταν 7 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Emma Stone: Με σούπερ μίνι εμφανίστηκε σε δημοφιλή εκπομπή στη Νέα Υόρκη έτοιμη για ένα ακόμη Όσκαρ στο Poor Things (φωτό)

Πρόσθεσε ότι η πηγή του άγχους της σε νεότερη ηλικία προερχόταν από το φόβο του αποχωρισμού από την μητέρα της.

Η πρώτη κρίση πανικού

«Είναι μία δύσκολη ηλικία να μπορείς να εκλογικεύσεις τις σκέψεις σου, όταν είσαι 7 ή 8 ετών, και να πεις στον εαυτό σου ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι ρεαλιστικά. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον εαυτό μου για το αντίθετο» είπε η Έμα Στοόυν.

Πώς η υποκριτική βοήθησε την Στόουν

Όλα αυτά άλλαξαν, ωστόσο, όταν η Έμα Στόουν άρχισε την υποκριτική σε ηλικία 11 ετών. Η ηθοποιός είπε ότι η υποκριτική της παρείχε έναν τρόπο να επικεντρωθεί στη στιγμή χωρίς να ανησυχεί για το τι συνέβη πριν ή τι θα συνέβαινε αργότερα. Αυτές οι εμπειρίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται πλέον για το άγχος. Τώρα θεωρεί ότι ίσως και να είναι θετικό αν οι άνθρωποι ξέρουν τι να κάνουν με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Διαβάστε ακόμη: Emma Stone: Πουλήθηκε η έπαυλη της στο Λος Άντζελες - Δείτε φωτό & βίντεο τα εντυπωσιακά τιρκουάζ σαλόνια & την κατάλευκη κουζίνα

«Έχω πει σε πολλούς νεότερους ανθρώπους που παλεύουν με το άγχος, ότι από πολλές απόψεις το βλέπω πια ως ένα είδος υπερδύναμης», είπε η Έμα Στόουν. «Απλώς σημαίνει ότι έχουμε αυτά τα εργαλεία για να τα διαχειριστούμε. Και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το άγχος για παραγωγικά πράγματα, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα συναισθήματα που πυροδοτούν κάτι δημιουργικό, ή κάτι για το οποίο είσαι παθιασμένος. Το άγχος είναι σαν το καύσιμο στους πυραύλους γιατί δεν μπορείς παρά να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κάνεις πράγματα και να συνεχίσεις να κάνεις πράγματα, επειδή έχεις όλη αυτή την ενέργεια μέσα σου. Και αυτό είναι πραγματικά ένα δώρο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ