Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 8 super oικονομικά αντικείμενα που θα ανανεώσουν το καθιστικό σας στο πι & φι !

Το αποτέλεσμα θα σας αρέσει!

Το καθιστικό είναι ένα από τα πιο πολυλειτουργικά σημεία του σπιτιού και ένας χώρος μέσα στον οποίο περνάμε συνήθως αρκετές ώρες της ημέρας μας. Γι' αυτό πρέπει να είναι όμορφα διακοσμημένο ώστε να μας εμπνέει να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα χωρίς να μας κουράζει ή να μας δημιουργεί άγχος.

Σας έχουμε, λοιπόν, σήμερα, μερικά υπέροχα αξεσουάρ που μπορείτε να προσθέσετε στο καθιστικό σας με πολύ λίγα χρήματα.

Δίσκος Οι διακοσμητικοί δίσκοι είναι από τα αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές στην αγορά. Μία στιλάτη και συγχρόνως πρακτική λύση είναι να επιλέξετε έναν ψάθινο ή πλεκτό, για να δώσετε μια καλοκαιρινή νότα στο cοffee table. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα ένα αρωματικό κερί, ένα μικρό φυτό και ένα μπολ για τα μικροαντικείμενά σας.

Αραχνοΰφαντες κουρτίνες Βάλτε στο σαλόνι σας πολύ λεπτές λευκές κουρτίνες για να κάνετε πιο ανάλαφρο και φωτεινό τον χώρο σας. Η τιμή τους είναι κάτι που δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί αφού με μια καλή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε κουρτίνες που είναι και οικονομικές και πολύ στιλάτες.

Χαλί Διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ένα λεπτό χαλάκι με όμορφα μοτίβα και χαρακτήρα. Επιλέξτε μια ζωηρή απόχρωση για να προσθέσετε χρώμα στο χώρο σας και ένα ιδιαίτερο σχέδιο που θεωρείτε πως ταιριάζει στο καθιστικό σας.

Mπολ από Bamboo Τα bamboo μπολ που μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί από ανεπεξέργαστο ξύλο είναι μια ωραία πινελιά για το τραπεζάκι του καθιστικού. Γεμίστε τα με κεριά με κάποιο φυτό ή με ένα όμορφο καλοκαιρινό διακοσμητικό αντικείμενο.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Να πώς θα ανανεώσετε τον καναπέ που έχει «κάτσει» εύκολα & οικονομικά - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αναβαθμίσετε την αισθητική του χώρου σας με μια μόνο κίνηση και μάλιστα χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

Tip Αυτά τα μπολ ταιριάζουν πολύ και στην κουζίνα όπου μπορείτε να τα βάλετε στο τραπέζι σας και να τα γεμίσετε με φρούτα.

Καλάθι για τα φυτά σας Όσο πιο φυσική όψη χαρίζετε σε έναν χώρο τόσο πιο άνετα και οικεία θα αισθάνεσθε σε αυτόν. Μια υπέροχη ιδέα που θα ανανεώσει αμέσως το καθιστικό σας είναι να τοποθετήσετε το φυτό σας μέσα σε ένα πλεκτό καλάθι αντί για γλάστρα.

Με αυτή την πολύ οικονομική και μικρή αλλαγή θα δείτε τεράστια αποτελέσματα στην αισθητική και στην ατμόσφαιρα του χώρου σας.

Κουτιά αποθήκευσης Τα χειροποίητα κουτιά και καλάθια αποθήκευσης είναι πολύ χρήσιμα αξεσουάρ για το καθιστικό. Οργανώστε τα πάντα στο χώρο σας με αυτά τα όμορφα κουτιά που θα δώσουν στιλ, ενώ ταυτόχρονα θα κρύψουν την ακαταστασία σας.

Διακοσμήστε με αυτά ένα ράφι στη βιβλιοθήκη, το coffee table ακόμα και έναν μπουφέ ή κονσόλα. Μέσα μπορείτε να αποθηκεύετε φορτιστές, το κοντρόλ της τηλεόρασης, ακουστικά και άλλα μικροαντικείμενα που δεν θέλετε να βρίσκονται σκόρπια στον χώρο.

Βάζα Τα βάζα χρησιμοποιούνται για να δώσουν μια έξτρα πινελιά χρώματος μέσα στο σαλόνι. Επιλέξτε βάζα με ιδιαίτερα σχέδια που θα ομορφύνουν το χώρο σας ακόμα και αν δεν περιέχουν λουλούδια.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 4 λάθη διακόσμησης που κάνουμε στο σαλόνι μας - Αν νιώθετε αλάνθαστοι, τότε είστε γελασμένοι

Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά σε διάφορα μεγάθη, χρώματα και σχέδια που δεν κοστίζουν ακριβά.

Διακοσμητικά μαξιλάρια  και ριχτάρι Ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσετε την εικόνα του καναπέ σας είναι να τον διακοσμήσετε με ένα ριχτάρι και μαξιλάρια. Για παράδειγμα αν το έπιπλό σας είναι σκούρο μπορείτε να το ελαφρύνετε με πιο λεπτά υφάσματα, ανοιχτά χρώματα και ζωηρά μοτίβα. Αν πάλι έχετε χρωματιστό καναπέ, τότε καλό θα ήταν να επιλέξετε μονοχρωμίες με πολύ διακριτικά μοτίβα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το παρακάνετε. 2-3 μαξιλάρια είναι αρκετά. Επίσης το ριχτάρι μην το απλώσετε σαν κάλυμμα. Διπλώστε το με όμορφο τρόπο και τοποθετήστε το στη μια πλευρά του καναπέ σας.

Έξτρα tip Πριν  βγείτε στα μαγαζιά για να ψωνίσετε μικροπράγματα προκειμένου να διακοσμήσετε το χώρο σας, κάντε πρώτα μια βόλτα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας και δανειστείτε από εκεί διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του σαλονιού σας. Κάντε αυτό το κολπάκι και θα ανακαλύψετε αρκετά πράγματα κρυμμένα σε ντουλάπες ή σε σημεία του σπιτιού που δεν αξιοποιούνται σωστά και που θα μπορούσαν να προσθέσουν μια έξτρα διακοσμητική πινελιά στο σαλόνι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ