Cosmote TV: Η πολυτάραχη ζωή της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας Αμαλίας σε ένα συγκλονιστικό επεισόδιο στη «Μηχανή του Χρόνου»

Νέο επεισόδιο από τη «Μηχανή του Χρόνου»

Την πολυτάραχη ζωή της Αμαλίας, της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας, παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 21.00.

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής ξεκινά με τα παιδικά και νεανικά χρόνια της Αμαλίας-Μαρίας Φρειδερίκης στη βόρεια Γερμανία και ακολουθεί την πορεία της μέχρι και τον θάνατό της, το 1875.

Ιστορικοί ξετυλίγουν το νήμα της σχέσης της με τον Όθωνα, από τον μυστικό τους γάμο, που αιφνιδίασε τους ξένους διπλωμάτες και τους Έλληνες πολιτικούς, ως και τη διαφυγή τους στη Βαυαρία και τη Βαμβέργη.

Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχονται οι διάφορες πτυχές της προσωπικότητας της Αμαλίας. Πώς επίπλωσε το πρώτο σπίτι της στην πλατεία Κλαυθμώνος, πώς η στολή «Αμαλία» έγινε μόδα, από που προέκυψε η γνωστή φράση «σίγα τον… πολυέλαιο!» και ποιες ήταν οι «Κυρίες επί των Τιμών» που επέλεξε η ίδια;

Η έρευνα φωτίζει, μεταξύ άλλων, και το φιλανθρωπικό της έργο. Μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» θα διατεθεί και στον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

Δείτε ακόμη:Οι "Πρωταγωνιστές" μιλούν με ομόφυλα ζευγάρια & τα παιδιά τους - Απόψε στις 00:15 (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ