Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια: Επιδιώκουμε την προστασία των παιδιών – Τι είπε στο υπουργικό (βίντεο)

"Σέβομαι απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας, αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός του υπουργικού συμβουλίου, γι' αυτό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις όσων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις

Για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Εχουμε συζητήσει εκτενώς με τους βουλευτές μας. Επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. Ισχύει σε 36 χώρες σε 5 ηπείρους. Να εκφράσω την ικανοποίηση μου ότι συζητήθηκε νηφάλια. 

Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, της παράδοσης, της εξέλιξης. Ακούσαμε και φωνές που δεν είχαν ακουστεί, όπως των ομόφυλων γονέων.

Είναι πολύ σημαντικό ότι εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. 

Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες 2ης κατηγορίας και παιδιά κατώτερου θεού.

Σέβομαι απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας. Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις

Για την επιστολική ψήφο

Με κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο και ειδικότερα την άρνησή της να ψηφίσει την τροπολογία για το δικαίωμα των ομογενών να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, πρόκειται για παλινωδία και εφόσον η τροπολογία απορριφθεί σήμερα, η κυβέρνηση θα την επαναφέρει μετά τις ευρωεκλογές. 

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά στα μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας και των νέων ζευγαριών που ανακοινώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και στηρίζει τις οικογένειες.

Κράτος δικαίου δεν νοείται χωρίς τη γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης, είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη που εισηγείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός του υπουργικού συμβουλίου, γι' αυτό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις όσων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις με πρώτο απ' όλους τον Μάκη Βορίδη.

Εξάλλου χθες η Ιερά Σύνοδος είπε ένα ομόφωνο «όχι» στη ρύθμιση και προανήγγγειλε κινήσεις μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε ακόμα: Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» σε γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών - Αναλυτικά το ανακοινωθέν (βίντεο)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ