Ελένη Ροδά: Για τη φωνή της Ευδοκίας είχε γίνει καστ μεταξύ πολλών ηθοποιών - «Έκανα μεγάλο λάθος, δεν είχα βάλει σε ένα καλούπι τα πράγματα»

Η δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για τη φωνή που έκανε στην «Ευδοκία».

Η Ελένη Ροδά βρέθηκε σήμερα στο πλατό του «Πρωίαν σε είδον», καλεσμένη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά για να ξεδιπλώσει τις περιπέτειες της πολυτάραχης ζωής της.

Η γνωστή καλλιτέχνης, από την αρχή της καριέρας της έκανε πάντα ό,τι ήθελε. Από μαθήτρια του Ροντήρη βρέθηκε στις μπουάτ της εποχής από προσωπική επιλογή της.

«Αυτό ήταν το άσχημο. Δεν είχα βάλει σε ένα καλούπι τα πράγματα -ήμουν λίγο χύμα. Κάτι μου άρεσε και παρατούσα ό,τι άλλο χωρίς να σκεφτώ», δήλωσε.

«Έκανα λάθος. Μεγάλο λάθος. Γιατί εγώ ήμουν στο Ροντήρη, ήμουν τέσσερα χρόνια, θα έπαιζα την Κασσάνδρα στη μεγάλη περιοδεία που θα έκανε στη Λατινική Αμερική και τα παράτησα γιατί γνώρισα τον Λευθεριώτη και πήγα με τον θίασο μαζί του τουρνέ Θήβα -Λιβαδειά – Λαμία»

Τον ερωτεύτηκα -είχα τελειώσει πλέον τη σχολή κι έπαιζα έναν χρόνο την κορυφαία του χορού και μετά ξαφνικά μ’ έβαλε να παίξω την Κασσάνδρα – κι έφυγα, την κοπάνησα.

Αλλά και στο τραγούδι, η πορεία της είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων. «Το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν το “Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες”. Ήταν στο φιλμ “Τρούμπα ‘67”». Όμως, πριν το ηχογραφήσει, το είχε απορρίψει διότι δεν της άρεσε, παρά την επιμονή του κολλητού φίλου της Μάνου Λοΐζου. Τελικά, την αποφασιστική σπρωξιά της την έδωσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος απαίτησε να μπει αμέσως στο στούντιο για να γράψει το τραγούδι που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της και σήμα κατατεθέν.

Στον Μάνο Λοΐζο η Ελένη Ροδά οφείλει και τη συμμετοχή της στην ταινία «Ευδοκία» όπου ντούμπλαρε τη φωνή της πρωταγωνίστριας.

«Στην “Ευδοκία” με πήγε ο Λοΐζος. Ήταν πολύ απογοητευμένος γιατί πέρασαν πολλοί ηθοποιοί και δεν του άρεσαν. Δεν ταίριαζαν οι φωνές με την κοπέλα. Η κοπέλα ήταν από την Κύπρο και μεγάλωσε στην Αγγλία και μιλούσε με προφορά.

Ο Δαμιανός είδε πολλές και ήταν απογοητευμένος και του λέει ο Λοΐζος θα σου φέρω εγώ μία. Πήγα, μου έδωσε το κείμενο και μου λέει Ελένη, θα κοιτάς και θα μιλάς. Μετά από μερικές ατάκες λέει αυτό είναι, πάμε. Σε δύο ώρες σχεδόν τελείωσε. Μου άρεσε ο τύπος της κοπέλας».

Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ βραβείο για την ερμηνεία της πήρε και η πρωταγωνίστρια, για την οποία ουδείς ήξερε ότι δεν είπε λέξη σε όλη την ταινία.

 

Δείτε ακόμη:Δημήτρης Σαμόλης: Την ημέρα που πήρα το πτυχίο μου στη Νομική έκανα περιτομή – «Σηκώθηκα να πανηγυρίσω και λιποθύμησα»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ