Δολοφονία στη Χαλκίδα: Ερωτική εμμονή με το θύμα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, για βιασμό κάνει λόγο ο δικηγόρος της 39χρονης (βίντεο)

Όλα όσα λένε on camera

Συγκλονίζουν τα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία στη Χαλκίδα.

Ο δικηγόρος ς της 38χρονης που δολοφόνησε στη μέση του δρόμου τον 43χρονο Σάκη Νικολάου στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου, κάνει λόγο για ένα περιστατικό που την έκανε τα καταρρεύσει ψυχικά μερικά χρόνια πριν.

«Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, βρέθηκε να κάνει χωρίς να το περιμένει κανείς κάτι τόσο βίαιο. Κάτι έγινε για να υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Είναι μια γυναίκα πιεσμένη. Ο ψυχικός της κόσμος έχει καταρρεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια» είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Θέμης Κωντσιλίδης.

«δεν ήταν εμμονική με το θύμα», ενώ όσον αφορά τους ισχυρισμούς περί βιασμού της είπε ότι «επειδή αναφέρατε έναν βιασμό, η λέξη είναι λίγο σκληρή, Ακούστηκε από τους γονείς, είναι λόγια που μεταφέρονται λίγο διαφορετικά. Υπήρχε ένα περιστατικό πριν από 15 χρόνια, δεν ξέρω πόσοι το γνώριζαν, πιθανώς λίγοι, 2-3 άτομα». Στο νέο ερώτημα, δε, αν ήταν βιασμός ή όχι, ο δικηγόρος της 38χρονης αρκέστηκε να πει «δεν θέλω να πω περισσότερα».

«Υπήρχαν διάφορα γεγονότα, λόγω των οποίων δεν μπορούσε να ηρεμήσει αυτή η γυναίκα» συμπλήρωσε ο κ. Κωντσιλίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν προκύπτει αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά της οικογένειας του θύματος ότι σχεδίαζε δύο χρόνια την πράξη της».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου θύματος, Θανάσης Τάρτης, εξιστόρησε στον ΑΝΤ1 ότι ο άτυχος Σάκης είχε πάει στο γραφείο του «τέλος 2021, αρχές 2022, έξι μήνες μετά τον γάμο του, ήρθε στο γραφείο μου μαζί με τη σύζυγό του και μου περιέγραψε τόσο έντονες πιέσεις που ήταν πανικόβλητος».

Ο κ. Τάρτης περιέγραψε, μάλιστα, και μήνυμα της 38χρονης δράστιδος που είδε στο κινητό του θύματος και στο οποίο, όπως είπε, έγραφε «αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία».

Όπως είπε ο δικηγόρος του άτυχου 43χρονου, «ο Σάκης μίλησε στον φίλο του και έτσι σταμάτησαν οι πιέσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «τίποτε απολύτως δεν είχε συμβεί για να προκαλέσει το φονικό. Δύο χρόνια δεν τον είχε ενοχλήσει. Αν δείτε το βίντεο που ο Σάκης βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει τόσο χαλαρός, δεν είχε λόγο να ανησυχεί για κάτι».

«Θεωρώ ότι είχε ερωτική εμμονή, ίσως να έβλεπε στο θύμα, αυτό που δεν έβλεπε τον σύζυγό της» εκτίμησε ο κ. Τάρτης για την 38χρονη, σημειώνοντας ότι «ακόμα και τα ψυχιατρικά προβλήματα που επικαλούνται, δεν αξιολογήθηκαν ως ιδίαιτερα σοβαρά, γιατί θα είχε ζητηθεί ο εγκλεισμός της στο ψυχιατρείο».

Κατά τον ίδιο, η σχεδίαση της δολοφονίας ήταν πλήρης. «Εφυγε από τις 6 το πρωί από το χωριό της, είχε παρακολουθήσει πότε έφευγε ο Σάκης, είχε δει το αυτοκίνητό του, είχε πάει με δύο μαχαίρια, μην τυχόν και σπάσει το ένα».

"Σκοτώνουν τον άνδρα μου"

"Ελάτε γρήγορα, σκοτώνουν τον άνδρα μου", φέρεται να είπε σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς, η σύζυγος του 43χρονου, βλέποντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τη δολοφονία του άνδρα της. Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, με σκοπό να μεταβεί στη δουλειά του.

Η 39χρονη που είχε στήσει καρτέρι τον ακολούθησε και με ένα μαχαίρι τον χτύπησε πισώπλατα με αποτέλεσμα να καταλήξει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν τον 43χρονο στη μέση του δρόμου σε εμβρυακή στάση, με το μαχαίρι καρφωμένο στην ωμοπλάτη. Δίπλα του βρισκόταν με τα ρούχα της ματωμένα η 39χρονη, η οποία οδηγήθηκε στο Τμήμα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έφτασε στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης, απλά διαπίστωσε το θάνατο του άνδρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ