Γιάννης Λουκάκος: Korean style τηγανητό κοτόπουλο - Ζουμερό & πεντανόστιμο για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό!

Τέλειο!

Υλικά

Για το πιάτο

  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • σάλτσα Korean style
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα Korean style

  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ξύδι λευκό
  • 70 γρ. σόγια
  • 25 γρ. πάστα gochujang
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 160 γρ. μέλι
  • 50 γρ. πίνατς, καβουρδισμένα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

Εκτέλεση

Για το πιάτο

Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι περίπου τη μέση του ύψους της και το ζεσταίνουμε στους 180°C.

Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με μία τσιμπίδα σηκώνουμε τις φτερούγες, τινάζουμε μέσα στο μπολ το περίσσιο κορν φλάουρ και τις βυθίζουμε μέσα στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε μέχρι οι φτερούγες να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να γίνει η κρούστα τους τραγανή και να είναι μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους. Αφαιρούμε με μία αράχνη πάνω σε ένα ταψί με σχαράκι και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Αν επιθυμούμε ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίζουμε ακόμα μία φορά τις φτερούγες.

Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι φτερούγες από τη σάλτσα.

Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα Korean style

Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και προσθέτουμε το ξύδι και τη σόγια. Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την πάστα gochujang, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μέλι, βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο αποτέλεσμα και προσθέτουμε τα πίνατς.

Αν η σάλτσα μας πήξει υπερβολικά αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ