Αυτές είναι οι επόμενες βασίλισσες της Ευρώπης! Catharina-Amalia της Ολλανδίας, Ingrid της Νορβηγίας, Βικτώρια της Σουηδίας, Ελισάβετ του Βελγίου

Girls power!

Με αφορμή τη στέψη του Φρέντερικ της συζύγου του, Mary της Δανίας, κάναμε μία αναδρομή και σε άλλες ανερχόμενες Βασίλισσες της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: 2003 - Ο γάμος του αυριανού βασιλιά Φρέντερικ με τη Αυστραλή διαφημίστρια, Μαίρη - Ο παράφορος έρωτας & φαντασμαγορική τελετή (φωτό - βίντεο)

Αρχικά, η Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας είναι η διάδοχος του σουηδικού θρόνου από την Βασίλισσα Σίλβια και τον  Βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ′ Γουσταύο.

Αν ανέλθει στον θρόνο όπως αναμένεται, θα είναι η τέταρτη βασίλισσα της Σουηδίας (μετά τη Μαργαρίτα, τη Χριστίνα και την Ουλρίκα Ελεονώρα) και η πρώτη μετά το 1720.


instagram @royalfamily_archive

Είναι παντρεμένη με τον  ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Ντάνιελ Βέστλινγκ, κι έχουν αποκτήσει δύο παιδάκια, την Εστέλ και τον Όσκαρ.

Πριγκίπισσα Ingrid-Alexandra της Νορβηγίας

Η Πριγκίπισσα Ingrid-Alexandra της Νορβηγίας πρόκειται να πάρει τον θρόνο μετά τη βασιλεία του πατέρα της, του διάδοχου πρίγκιπα Χάκον.


instagram @coutureandroyals

Η μητέρα της, η πριγκίπισσα Mette-Marit, έχει έναν μεγαλύτερο γιο που ονομάζεται Marius Borg Høiby από προηγούμενη σχέση που δεν ανήκει στη γραμμή διαδοχής της μοναρχίας. 

Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε διάδοχος του βελγικού θρόνου το 2013 μετά την παραίτηση του παππού της, βασιλιά Αλβέρτου Β'.

Η Ελισάβετ απέκτησε τον τίτλο της Δούκισσας της Βραβάντης με την άνοδο του πατέρα της στο βελγικό θρόνο στις 21 Ιουλίου 2013.


instagram @duquesadebrabant

Είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης.

10 χρόνια πριν την γέννηση της Ελισάβετ, το 1991, έγινε συνταγματική αναθεώρηση στο Βέλγιο, επιτρέποντας την διαδοχή του θρόνου ανάλογα με την ηλικία και όχι το φύλο.

Αυτή η νομοθεσία έκανε αυτόματα την Ελισάβετ διάδοχο ως μεγαλύτερο τέκνο του Βασιλιά Φίλιππου. Αν ανεβεί στο θρόνο, όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη γυναίκα Βασίλισσα των Βέλγων.

Πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας

Ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας έχουν τρεις κόρες, με τη μεγαλύτερη να είναι η πριγκίπισσα Catharina-Amalia.


instagram @royalfashionpolice

Έγινε κληρονόμος όταν ο πατέρας της ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, μετά από την παραίτηση της γιαγιάς της βασίλισσας Βεατρίκης.

Ονομάσθηκε Αικατερίνη από την ελληνική λέξη που σημαίνει "καθαρός", Αμαλία από τον γερμανικό όνομα Αμέλια που σημαίνει "προσπάθεια στον αγώνα", Βεατρίκη από την γιαγιά της βασίλισσα Βεατρίκη, Κάρμεν από την γιαγιά της Μαρία ντελ Κάρμεν Σερρούτι Καρρικάρ και Βικτώρια από την νονά της Διάδοχο Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ