Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λένε Μαρινάκης, Ραγκούσης, Σκέρτσος, Τσιόδρας, Γιαννακοπούλου, για το επίμαχο θέμα (βίντεο)

Ομόφυλα ζευγάρια: Μαρινάκης: "Να πείσουμε κοινωνία & βουλευτές" - Ραγκούσης: "Να ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Μητσοτάκη" - Τι λένε Σκέρτσος, Τσιόδρας, Γιαννακοπουλου  (βίντεο)

Για τους διαφωνούντες υπουργούς και αν πρέπει να παραιτηθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε χθες όλες τις πτυχές ενός σημαντικού νομοθετήματος.

«Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση για την ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών. Ήταν σαφής η αναφορά».

Για το αν ισχύει και για τους υφυπουργούς είπε: «Θέλω να αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος. Δεν έχω περισσότερα να πω. Θέλουμε να τονίσουμε την ουσία της παρέμβασης και να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν τρόπο ενωτικό».

Όσον αφορά στο τι θα σημαίνει για την δεδηλωμένη αν περάσει το νομοσχέδιο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι «από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνο του απάντηση. Θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και τους βουλευτές. Θέλουμε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές στην συγκεκριμένη ψηφοφορία σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς με θάρρος και ειλικρίνεια φέρνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί όσο το δυνατόν από περισσότερους βουλευτές.

«Ως προς το γάμο μιλάμε για ισότητα. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης και πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα πολιτικού γάμου. Το επιστέγασμα της αγάπης δυο ανθρώπων», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή κρίνεται η καταλληλότητα ενός γονέα για υιοθεσία. Μετά την δική μας παρέμβαση θα κρίνονται και οι δυο. Ως προς την αντιπολίτευση μας εκπλήσσει δυσάρεστα το κύμα των πρώτων αντιδράσεων. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στο οικογενειακό δίκαιο δεν έχουν την αυτονόητη στήριξη σε μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είναι υπέρ μιας πρωτοβουλίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα κρίνει την στάση του από την στάση της Κ.Ο. της ΝΔ.

Εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έφερε ανάλογο σχέδιο νόμου όσο κυβερνούσε».

Ο Άκης Σκέρτσος εισηγητής στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 

 

Ραγκούσης: Να ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Υπέρ της ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τετάρτης τάχθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως σημείωσε στα Παραπολιτικά FM «αν αποκτήσει η χώρα και μάλιστα το προσεχές διάστημα νόμο που θα θεσμοθετεί τον πολιτικό γάμο oμόφυλων ζευγαριών και θα νομοθετεί δικαίωμα μέσω της τεκνοθεσίας απόκτησης παιδιών προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε περιβάλλον αγάπης θα είναι μια θετική εξέλιξη»

Εξηγώντας το σκεπτικό του για την υπερψήφιση της πρότασης Μητσοτάκη, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «εμείς κάναμε μια πρόταση με 10 σημεία. Αν μπορούν να γίνουν δεκτά τα 8 όπως προκύπτει από τα λεγόμενα Μητσοτάκη και γίνουν νόμος του κράτους θα είναι μια θετική εξέλιξη».

Πρέπει κι εμείς να δεχθούμε έναν συμβιβασμό

«Αφού η Νέα Δημοκρατία θα έχει πολλές διαρροές, αν είναι να περάσει ένας τέτοιος νόμος θα περάσει αν ψηφιστεί από εμάς, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Από την ώρα επομένως που ξέρουμε ότι η υπερψήφιση θα είναι προϊόν αυτής της ετερόκλητης σύμπτωσης τεσσάρων κομμάτων, δεν μπορεί να είναι ένας νόμος που στην τελική του μορφή θα έχει και τα 10 που θέλουμε. Άρα πρέπει κι εμείς να δεχθούμε έναν συμβιβασμό και να κρατήσουμε αυτά τα δύο θέματα για επόμενη χρονική φάση και να νομοθετηθούν αφού τώρα δεν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε επίσης.

Δ. Τσιόδρας: «Δεν μπορεί να χρησιμοποείται η γυναίκα ως ένα σκεύος αναπαραγωγής»

 

 

Ποιοι υπουργοί και βουλευτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου

 

 

Χ. Θεοχάρης: «Σε κάποια θέματα η κοινωνία είναι μπροστά από την πολιτική... ο πρωθυπουργός προσεγγίζει το θέμα ως ζήτημα συνείδησης»

 

 

Κ. Καραγκούνης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Αν ήμουν υπουργός και διαφωνούσα θα έθετα την παραίτηση μου»

 

 

Στράτος Σιμόπουλος (Βουλευτής ΝΔ) για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν είμαι έτοιμος να ψηφίσω το νομοσχέδιο»

 

 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Διαφωνώ με το πινγκ πονγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα»

 

 

Ν. Γιαννακοπούλου: «Είμαι ξεκάθαρα αρνητική στο θέμα της παρένθετης μητρότητας»

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ