Μπορούν τελικά να συμβιώσουν ή θα τρώγονται όπως λέει και η γνωστή φράση «σαν τον σκύλο με τη γάτα» ; Δείτε έξυπνους τρόπους!

Κι όμως τα αγαπημένα σας κατοικίδια θα μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά

Ο σκύλος και η γάτα αποτελούν τα πιο δημοφιλή κατοικίδια. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν να έχουν στο σπίτι τους και τα δύο. Η συμβίωσή τους βέβαια δεν είναι πάντα εύκολη και όχι επειδή είναι διαφορετικά ζωάκια.

Κάθε ζωάκι που έχει το χώρο του θα ενοχλήσει αν «εισβάλλει» σε αυτόν κάποιο άλλο. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να εξασφαλίσετε ότι τα ζωάκια σας θα συμβιώνουν αρμονικά;

Δημιουργήστε διαφορετικούς χώρους για το καθένα

Για να μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά ένας σκύλος με μια γάτα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους. Τα συγκεκριμένα ζωάκια έχουν ανάγκη από τον προσωπικό τους χώρο για να αισθανθούν άνετα και να χαλαρώσουν. Για παράδειγμα, φροντίστε να έχετε διαφορετικό κρεβατάκι σκύλου και κρεβατάκι γάτας, όπως και διαφορετικά παιχνίδια.

 

Δώστε χρόνο για να συνηθίσουν μεταξύ τους

Αν ο σκύλος και η γάτα δεν έχουν μεγαλώσει μαζί, τότε είναι δύσκολο να συνυπάρξουν αμέσως αρμονικά. Για να μπορέσετε να βοηθήσετε τα κατοικίδιά σας να συνηθίσουν το ένα την παρουσία του άλλου, θα πρέπει αρχικά να τους δώσετε χρόνο και να μην αντιληφθούν ότι υπάρχει κάποια πίεση.Έπειτα, μπορείτε σιγά σιγά να τους δίνετε κοινό χρόνο, να τα ενθαρρύνετε  να παίζουν μαζί ή να συνυπάρχουν γενικά στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμη:Ας μάθουμε λοιπόν γιατί βγήκε η φράση «σαν τον σκύλο με τη γάτα» - για ποιο λόγο αυτά τα δύο ζωάκια έχουν σύγκρουση;

Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους

Αν παρατηρείτε πως τα ζωάκια σας έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με θετικό τρόπο, τότε σίγουρα τους αξίζει μια  επιβράβευση! Μπορείτε να τους δώσετε κάποιο σνακ για να ενθαρρύνετε τη θετική αυτή συμπεριφορά και να τα  βοηθήσετε να αναπτύξουν μια υγιή σχέση.

Φέρτε τα κοντά μέσω του φαγητού

Ένας καλός τρόπος να φέρετε κοντά τα ζωάκια σας είναι μέσω του φαγητού. Για αρχή είναι επίφοβο να τρώνε μαζί, καθώς μπορεί να υπάρξουν «καυγάδες». Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τα ταΐζετε όσο είναι κοντά ή σε διπλανά δωμάτια, χωρίς να μπορεί να πλησιάσει το ένα το άλλο. Καλό είναι να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική για περίπου 2 εβδομάδες, έως ότου τα βάλετε ελεύθερα στον ίδιο χώρο με οπτική επαφή. Θα συνδυάσουν έτσι τη μυρωδιά τους με το φαγητό, που είναι κάτι θετικό.

Να είστε δίκαιοι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα petshop88.gr, για να διατηρήσετε αρμονία σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση, θα πρέπει να είστε δίκαιοι. Φροντίστε να δίνετε την ίδια σημασία και στα δυο ζωάκια, όπως και να τους παρέχετε την ίδια πρόσβαση για φαγητό και παιχνίδι, ώστε να μη ζηλεύουν το ένα το άλλο.

Γάτα και σκύλος: Μια υπέροχη και ιδιαίτερη φιλία

Όλα τα ζωάκια χρειάζονται χρόνο μεταξύ τους για να συνηθίσουν το ένα το άλλο, ανεξάρτητα από το είδος τους. Για παράδειγμα, δε σημαίνει πως δύο σκυλάκια ή δύο γατάκια μαζί, θα τα πάνε αμέσως καλά. Όλα χρειάζονται χρόνο. Μην απογοητεύεστε, με καλή διάθεση και ορισμένες σωστές κινήσεις, τα αγαπημένα σας κατοικίδια θα μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ