Bullying 14χρονου στην Αγ. Παρασκευή: Δίωξη για κακούργημα στους ανήλικους δράστες αλλά και στους γονείς - Το σχολείο απέβαλλε δια παντός τον έναν θύτη (βίντεο)

Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη

Αφού βασάνισαν, χτύπησαν, ξευτέλισαν τον συμμαθητή τους, τον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή, και απείλησαν ακόμα και την οικογένεια του παιδιού, οι δράστες κρύφτηκαν για να αποφύγουν την αυτόφωρη σύλληψη.

Όμως τώρα ήρθε η σειρά της δικαιοσύνης, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα μετά τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι θα κληθούν άμεσα από ανακριτή ανηλίκων να απολογηθούν κατηγορούμενοι για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, της παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

Διαβάστε ακόμα: Σοκάρει η μαρτυρία πατέρα 14χρονου που χτύπησαν στην Αγ. Παρασκευή: Έστησαν ενέδρα, τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια - Το παιδί μου έχει καταρρεύσει (βίντεο)

Στη δικαιοσύνη και οι γονείς

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές αρχές σχημάτισαν άλλη δικογραφία για τους γονείς των κατηγορούμενων παιδιών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι ανάγκασαν τον συνομήλικο τους, αφού του πήραν τον σκύλο απειλώντας τον πως δεν θα τον δει ξανά, να τους ακολουθήσει ξυπόλητος, να γονατίσει και να μιλήσει για δύο κοπέλες χυδαία.

Έπειτα, έστειλαν τα βίντεο στα social media του θύματος. Οι νεαροί κατηγορούμενοι φέρονται να απείλησαν τον 14χρονο πως θα τον μαχαιρώσουν αν μιλήσει σε κάποιον γι’ αυτό, ενώ ο ένας του είπε ότι έχει όπλο και θα τον σκοτώσει.

Ο ένας εκ των δραστών που ήταν συμμαθητής με τον 14χρονο με απόφαση του ιδιωτικού σχολείου αποβλήθηκε δια παντός από το εκπαιδευτήριο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ