Δημοσκόπηση: Οι μισοί Έλληνες περιμένουν ένα «χειρότερο» 2024 - Ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, μετά ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει θεαματικά το ΚΚΕ

Η διαφορά της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, αγγίζει τις 20 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά σχεδόν 20 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναζητούν λύσεις για να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Ευρύ προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών του 2024.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco για λογαριασμό του Alpha, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση, στο 11,8%.

Αξιοσημείωτη άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, που αγγίζει το διψήφιο ποσοστό, φτάνοντας στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5,9%, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, Νέα Αριστερά με 2,3% και ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Απαισιοδοξία για το νέο έτος

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δηλώνει την απαισιοδοξία της για το 2024.

Ειδικότερα, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023.

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Χαρακτηριστική της ψυχολογίας των πολιτών είναι ότι το 42% αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και το 24% ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ