Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία – Τι θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός (βίντεο)

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει το πλαίσιο του νομοσχεδίου, κηδεμόνες θα μπορούν να είναι και οι δύο, όχι όμως απόκτηση τέκνων με «παρένθετη μητέρα»

Ξεκαθαρίζει το πλαίσιο του αναμενόμενου νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του την προσεχή Τετάρτη και στον Γιώργο Κουβαρά.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ σε προγραμματισμένη συνέντευξή του, η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τους βασικούς άξονες και θα περιγράψει το νομοθέτημα.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανακοινώσει επέκταση δικαιώματος του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και επέκταση του δικαιώματος στην τεκνοθεσία.  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην κρατική τηλεόραση κύριος στόχος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται με αποτέλεσμα πολλές διακρίσεις εις βάρος τους. Επίσης το νομοσχέδιο θα προβλέπει πως σε ένα ομόφυλο ζευγάρι που έχει ένα παιδί, θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Ωστόσο το νομοθέτημα δεν θα δίνει το δικαίωμα απόκτησης παιδιού με την ιατρικώς υποβοηθουμένη αναπαραγωγή, δηλαδή την παρένθετη μητρότητα, αλλά μόνο μέσω υιοθεσίας. 

Αναφέρθηκε πως μέσω της συνέντευξης θα ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που λέει ο Κασσελάκης».

Ο νόμος κατά τον σχεδιασμό θα εξηγηθεί αρκετά στον κόσμο, ώστε «όλοι να καταλάβουν ότι δεν επιτρέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε δύο άνδρες», κάτι που δεν ισχύει άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ