Ιδού οι 13 ράτσες σκύλων που μπορούν να μείνουν άνετα ακόμη και στο πιο μικρό διαμέρισμα - Χωρίς να τους λείψει τίποτα

Iδανικές επιλογές για οικογένειες με παιδιά ή εργένηδες

Πολλοί από μας ψάχνουν, συγκεκριμένα, σκυλιά για σπίτι που δεν μεγαλώνουν, διότι ο χώρος τους είναι μικρός και περιορισμένος. Ένα μικρό διαμέρισμα δεν είναι κατασταλτικός παράγοντας για την απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου, αρκεί βέβαια να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες του.

Οι παρακάτω ράτσες σκύλων αποτελούν ιδανικές επιλογές για οικογένειες με παιδιά ή εργένηδες που μένουν σε ένα μικρό διαμέρισμα μιας πόλης.

  1. Παγκς.

Σαφέστατα, τα παγκς είναι αφοσιωμένα και πιστά σκυλιά στο αφεντικό τους, έχουν ήπιων τόνων χαρακτήρα και σε συνδυασμό με το μικροκαμωμένο μέγεθος τους, αποτελούν ιδανικά μικρόσωμα για μέσα στο σπίτι. Ένα από τα κύρια γνωρίσματα των παγκς είναι η περιέργεια του χαρακτήρα τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στη βόλτα τους, για να περιεργαστούν το περιβάλλον. Από τη στιγμή που επιστρέψουν στο σπίτι, τα παγκς ξεκουράζονται στο σκυλόσπιτο τους και αναζωογονούνται γρήγορα. Δεδομένου ότι τα παγκς προσαρμόζονται εύκολα και δεν δημιουργούν προβλήματα στο νοικοκυριό ή σε άλλα κατοικίδια, αποτελούν ιδανικά σκυλιά για παιδιά και διαμέρισμα.

  1. Γιορκσάιρ Τεριέρ.

Αν είστε άνθρωπος που σας αρέσουν τα ζωηρά και στοργικά σκυλιά που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους, τα Γιόρκις ή Γιορκσάιρ Τεριέρς είναι υπέροχη επιλογή. Η ιστορία της ράτσας αναγάγεται πίσω στην Βικτοριανή Εποχή και μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει καθόλου τη φήμη της! Τα Γιορκσάιρ Τεριέρς δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις στην ανατροφή τους και ικανοποιούνται με καθημερινές βόλτες στη γειτονιά. Συγχρόνως, δεν έχουν μεγάλη τάση τριχόπτωσης, οπότε δεν γεμίζουν εύκολα το σπίτι με τρίχες. Αυτά τα σκυλάκια σίγουρα θα σας ξετρελάνουν!

 

  1. Αγγλικό Μπουλντόκ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, τα Αγγλικά Μπουλντόκ φημίζονται για τον ήρεμο και θαρραλέο χαρακτήρα τους και την προστατευτικότητα απέναντι στην οικογένεια τους. Επιπλέον, η εν λόγω ράτσα δεν έχει ανάγκη πολλή γυμναστική, βόλτες στη γειτονιά και έντονο παιχνίδι, οπότε τα Αγγλικά Μπουλντόκ είναι ιδανικά μικρόσωμα σκυλιά για μέσα στο σπίτι.

  1. Σιχ Τσου.

Τι καλύτερο για μέσα στο διαμέρισμα από ένα σκυλάκι που θεωρείται ράτσας μεγέθους toy; Μπορεί τα Σιχ Τσου να έχουν μακρύ και χυτό τρίχωμα που χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση, ωστόσο, η ήπια ιδιοσυγκρασία τους και η στοργική τους φύση τα κάνει αξιαγάπητα και αξίζουν τον χρόνο που θα αφιερώνουμε στη περιποίηση τους. Τα Σιχ Τσου είναι επιφυλακτικά απέναντι σε αγνώστους, όμως, μεγαλώνουν άνετα στον χώρο τους και λατρεύουν τις αγκαλιές και τα χάδια με την οικογένεια τους!

  1. Τσιουάουα.

Ψάχνετε για ένα μικρόσωμο, χαριτωμένο, ζωηρό φιλαράκι με ιδιαίτερη προσωπικότητα; Το Τσιουάουα, σίγουρα, θα σας εντυπωσιάσει! Το Τσιουάουα θεωρείται ένα από τα καλύτερα σκυλιά για διαμέρισμα και μικρά σπίτια, λόγω του μικροσκοπικού τους μεγέθους και της μικρής απαίτησης για γυμναστική.

Τα συγκεκριμένα σκυλάκια είναι ιδανική παρέα για οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους και έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα: Τους αρέσει να τα κακομαθαίνουν και αναπτύσσουν πολύ ισχυρό δεσμό με το αφεντικό τους. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να βγείτε εκτός σπιτιού και δεν θέλετε να αφήσετε μόνο το κατοικίδιο σας, το Τσιουάουα χωράει ακόμα και μέσα σε μια τσάντα μεταφοράς σκύλου ή σε οποιαδήποτε τσάντα (Με το κεφαλάκι έξω φυσικά!) Σίγουρα θα περάσετε υπέροχα με το παρεάκι σας.

  1. Γκρέιχαουντ.

Πρόκειται για την κλασική Ευρωπαϊκή ράτσα που λατρεύεται ιδιαίτερα από τους φανς των σκύλων. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, αυτά τα σκυλιά παραπλανούν τους γύρω τους, λόγω του ψηλόλιγνου σωματότυπου τους. Στη πραγματικότητα, τα Γκρέιχαουντς είναι πολύ γλυκά πλάσματα και δεν απαιτούν πολλή γυμναστική, παρά μόνο το καθιερωμένο τους σπριντ στο πάρκο ή την αλάνα της γειτονιάς, για να εκτονώνουν την ενέργεια τους. Αυτά τα σκυλιά είναι ανεξάρτητα, έξυπνα και εκπαιδεύονται εύκολα, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική παρέα για εργένηδες.

  1. Γαλλικό Μπουλντόκ.

Αναμφισβήτητα, τα Γαλλικά Μπουλντόκ μεγαλώνουν εύκολα μέσα σε ένα διαμέρισμα, διότι είναι χαριτωμένα, φιλικά και λιτά στο παιχνίδι τους. Αυτή η ράτσα δεν έχει τη τάση να γαυγίζει πολύ και δεν απαιτεί πολλή γυμναστική, οπότε μπορεί να αποτελέσει κατοικίδιο και για τους ηλικιωμένους. Ο παιχνιδιάρικος και φιλήσυχος χαρακτήρας τους, ακόμα και με ξένους, καθιστά τη ράτσα ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Το πιο σημαντικό με τα Γαλλικά Μπουλντόκ είναι ότι δεν αντέχουν την έντονη ζέστη του καλοκαιριού, ενώ με τη στενή και πλακουτσωτή μυτούλα που διαθέτουν μπορεί η ζωή τους να τεθεί σε κίνδυνο υπό υψηλές θερμοκρασίες.

  1. Μεγάλος Δανός.

Φαινομενικά, ο Μεγάλος Δανός δίνει την εντύπωση ενός γιγαντιαίου σκύλου που απαιτεί μεγάλο σπίτι, στην ουσία, όμως, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Ο Μεγάλος Δανός είναι ένα υπομονετικό και φιλικό σκυλί που δεν χρειάζεται πολλή γυμναστική. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτός ο επιβλητικός σκύλος μπορεί να περάσει άνετα την μέρα του στον καναπέ και είναι τέλεια παρέα για ταινίες και χάδια με το αφεντικό του!

  1. Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ.

Ας το παραδεχτούμε…κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο βλέμμα του Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ με τα μαύρα και μπιρμπιλωτά ματάκια! Αυτός ο σκυλάκος έχει ευαίσθητο και τρυφερό χαρακτήρα, ενώ προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα πάει καλά με ανθρώπους και άλλα ζώα, οπότε δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, αν ζουν και άλλα κατοικίδια στο σπίτι.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ράτσας είναι ότι συγκαταλέγεται στις ράτσες μεγέθους toy, οπότε δεν αποβάλλει πολύ τρίχωμα, αρκεί να βουρτσίζεται μια φορά την εβδομάδα. Το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ χρειάζεται καθημερινή γυμναστική και βόλτες στο πάρκο, για να αθλείται και να αλληλεπιδρά με τα φιλαράκια του!

  1. Σκύλος Λουκάνικο-Dachshund.

Μπορεί η ράτσα αρχικά να εκτράφηκε για να κυνηγάει ασβούς, κουνέλια και αλεπούδες, σήμερα, όμως, τα Λουκανόσκυλα είναι εξαιρετικά σκυλιά για παιδιά και διαμέρισμα. Αυτά τα σκυλιά έχουν υψηλό επίπεδο ευφυΐας, με αποτέλεσμα να βαριούνται εύκολα. Σε αυτή τη περίπτωση, το σωστό και το ιδανικό είναι να τα απασχολούμε με δραστηριότητες και παιχνίδια.

  1. Πίνσερ Μινιατούρα.

Ο Κυνολογικός Όμιλος υποστηρίζει ότι το Πίνσερ Μινιατούρα είναι το ιδανικό σκυλί για διαμερίσματα και μικρά σπίτια. Εκ πρώτης όψεως, το Πίνσερ μοιάζει σαν να είναι η μικρή εκδοχή του Ντόπερμαν, ωστόσο, η ράτσα του Πίνσερ προέρχεται από τα Ντάτσχαουντς και τα Γκρέιχαουντς. Το Πίνσερ Μινιατούρα είναι δεινός παρατηρητής και χρειάζεται ένα έμπειρο αφεντικό που θα μπορεί να διαχειρίζεται την ευφυΐα και την ενεργητικότητα αυτού του σκύλου. Τα Πίνσερ Μινιατούρα χρειάζονται εκπαίδευση υπακοής στο αφεντικό τους.

 

  1. Μπασέντζι.

Αν είστε ο χαρακτήρας που σας αρέσουν τόσο οι γάτες, όσο και οι σκύλοι, ενώ συγχρόνως, μένετε σε διαμέρισμα, τότε βρήκατε το κατοικίδιο σας! Το Μπασέντζι κατάγεται από την Αφρική και είναι μια ιδιαίτερη ράτσα σκύλου, καθώς, αν και πρόκειται για σκύλος, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά γάτας, παραδείγματος χάρη τη συνήθεια να περιποιείται μόνο του τον εαυτό του.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, το Μπασέντζι είναι πιστό και προστατευτικό με τα «μέλη» της αγέλης-οικογένειας του. Σε αντίθεση με τους αρχαίους προγόνους της ράτσας, το Μπασέντζι δεν γαυγίζει, αλλά περισσότερο θα λέγαμε ότι λαρυγγίζει.

Κάτι εξίσου χαρακτηριστικό του Μπασέντζι ράτσας είναι η περιέργεια του χαρακτήρα του, με συνέπεια να έχει τη τάση να δραπετεύει, οπότε είναι σημαντικό να το κάνουμε να νιώθει «σαν στο σπίτι του» ή καλύτερα «σαν στο σκυλόσπιτο του»!. Αυτό το πλασματάκι χρειάζεται αρκετή γυμναστική και δραστηριότητες, προκειμένου να μην βαριέται και καταφεύγει στην ερευνητική του φύση.

Διαβάστε ακόμη:Δώστε ... χώρο στο μεγαλόσωμο σκυλάκι σας - ενώ ζείτε σε μικρό σπίτι: Πώς αυτά τα δύο ισορροπούν μεταξύ τους;

  1. Μπόστον Τεριέρ.

Η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ διάσημη στις περιοχές της βόρειας Αμερικής για πάνω από έναν αιώνα. Μολονότι το Μπόστον Τεριέρ στην αρχή εκτράφηκε για να συμμετέχει σε μάχες, σήμερα είναι ένα ήσυχο και αξιαγάπητο πλάσμα που δεν χρειάζεται πολύ χώρο, για να νιώθει σπίτι του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα petvet24.gr, το συγκεκριμένο σκυλάκι  έχει προσαρμοστικό χαρακτήρα και δεν γαυγίζει συχνά, οπότε δεν πρόκειται να ενοχλεί τους γείτονες μιας πολυκατοικίας. Το Μπόστον Τεριέρ είναι γνωστό με το παρατσούκλι «Ο Αμερικανός Τζέντλεμαν», διότι το χρώμα και το σχέδιο του δέρματος του το κάνει να φαίνεται σαν να φοράει σμόκιν! Αυτός ο σκυλάκος δεν χρειάζεται τακτική γυμναστική, ενώ μια σύντομη βόλτα στη γειτονιά είναι αρκετή.

Κλείνοντας, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα, ούτε την επιθυμία να μένουν σε ένα μεγάλο σπίτι με κήπο και άπλετο χώρο για κατοικίδια ζώα, ωστόσο, θέλουν πολύ ένα σκυλάκι που θα το αγαπάνε σαν μέλος της οικογένειας τους. Ακόμα και για αυτούς που μένουν σε ένα μικρό διαμέρισμα, υπάρχει λύση. Οι παραπάνω ράτσες σκύλων είναι εξαιρετική επιλογή κατοικίδιου για όσους έχουν μικρό σπίτι, αλλά μεγάλη καρδιά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ