Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για 8.800 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα - Θα φτάσουμε τους 80 θανάτους την εβδομάδα (βίντεο)

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνει λόγο για αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους

Αναμένεται ανησυχητική αύξηση στις νοσηλείες από κορωνοϊό και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος επίσης προειδοποιεί για 8.800 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα.
 
Ο καθηγητής εμφανίστηκε σε σύνδεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την έξαρση του κορωνοϊού και τον αριθμό των κρουσμάτων που πρόκειται να σημειωθούν στο προσεχές διάστημα.
 
«Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα την ημέρα» επεσήμανε ο κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας για το αποκορύφωμα του αριθμού των κρουσμάτων μετά το πέρας των εορτών και συνέχισε λέγοντας «Τα Χριστούγεννα ήμασταν στα 5.800 ημερήσια κρούσματα».
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή δεν υπάρχει λόγος για πανικό όμως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως «Όταν έχουμε μεγάλη διασπορά αυξάνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με τον ιό, επομένως στις ευπαθείς ομάδες αυξάνεται η πιθανότητα για κρίσιμη νόσηση». Συνεπώς χρειάζεται προσοχή, όχι πανικός και μεγαλύτερη επαγρύπνηση για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 
Ακόμη, σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, η οποία συζητιέται αρκετά τελευταία, ο καθηγητής ανέφερε: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».
 

 
Τέλος, στο κρίσιμο ακόμη ερώτημα που έχει τελευταία προκύψει με την έξαρση των ιώσεων και την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σιγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ