Τρομακτικό βίντεο στο Drake Passage στην Ανταρκτική: Κύματα 30 μέτρων «καταπίνουν» κρουαζιερόπλοιο

Tραπέζια, καρέκλες, ξαπλώστρες και άλλα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί από τα τεράστια κύματα

Τρομακτικά πλάνα από το κατάστρωμα του τεράστιου, πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Atlas World Voyager κατέγραψαν τις στιγμές που το πλοίο έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα στα ανοιχτά της Ανταρκτικής. 

Το κρουαζιερόπλοιο διέσχιζε στις 2 Δεκεμβρίου το πέρασμα Drake - το σημείο στο οποίο συγκλίνουν ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός μεταξύ του νοτιότερου άκρου της Νότιας Αμερικής και της Ανταρκτικής - όταν έπεσε στην θαλασσοταραχή, με κύματα ύψους έως και 30 μέτρων. 

 

 

Το βίντεο δείχνει το κατάστρωμα να έχει καταστραφεί, με τραπέζια, καρέκλες, ξαπλώστρες και άλλα αντικείμενα να έχουν παρασυρθεί από τα τεράστια κύματα. 

 

 

Σύμφωνα με τον Rich Bush επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο αυτό ήταν «το πιο σκληρό πέρασμα από το Drake που είχαν κάνει ποτέ πολλoί από το πλήρωμα και το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου. Τελικά, όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, το Atlas World Voyager έφτασε στην Ουσουάια της Αργεντινής «με ασφάλεια, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου καπετάνιου μας».

Winds of up to 115mph whipped the sea into a frenzy and sent 30 metre (93ft) waves slamming into the luxury yacht during the perilous journey on December 2, 2023

Tables, chairs, sunloungers and all sorts of other detritus were seen floating about after the deck was overrun by the deluge

Που βρίσκεται το Drake Passage

Συνδέει το νοτιοδυτικό τμήμα του Ατλαντικού ωκεανού (Θάλασσα της Σκωτίας) με το νοτιοανατολικό τμήμα του Ειρηνικού ωκεανού και εκτείνεται στον Νότιο ωκεανό. Ο πορθμός πήρε το όνομά του από τον άγγλο κουρσάρο Φράνσις Ντρέικ (Sir Francis Drake) του 16ου αιώνα, ο οποίος διέσχισε τον πορθμό του Μαγγελάνου, τον Σεπτέμβριο του 1578.

Διαβάστε ακόμα: Drake Passage: Το πιο τρομακτικό πέρασμα στην θάλασσα για να φτάσεις στην Ανταρκτική - Τα πλοία παλεύουν 48 ώρες με τα κύματα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ