Με μπουζούκια αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη τον άρχοντα της νύχτας: Με μάτια βουρκωμένα & τραγούδια στα χείλη το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά - Λύγισε η γυναίκα του (φωτό & βίντεο)

"Δεν πάω πουθενά" τραγούδησαν οι μουσικοί του Βασίλη Καρρά, την ώρα που έβγαινε η σορός του από την Εκκλησία 

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του σε ζωντανή εκτέλεση, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών.

 

 

 

 

 

Το "παρών" στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφεριάρχης της περιφεριακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και οι τραγουδιστές Στέλιος Ρόκκος, Κωνσταντίνος Αργυρός, Κώστας Μακεδόνας, Άντζελα Δημητρίου.


Φωτογραφίες: NDP

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, ήταν εκείνος που εκφώνησε νωρίτερα τον επικήδειο λόγο και σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο.

Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το thesstoday.gr, οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας, έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ ακούμπησε τις ψυχές των ανθρώπων ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης.

Μάλιστα πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη.

 

 

 

 

 

 

Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του -«Λύγισε» η σύζυγός του

Λύγισε η σύζυγος του Βασίλη Καρρά την ώρα που η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή έλεγε το τελευταίο αντίο, παίζοντας τις αξέχαστες επιτυχίες τους «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά».

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου από το πρωί συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ενώ επικήδειους εκφώνησαν - μεταξύ άλλων - ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε στην οικογένεια τού εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Καρράς «ήξερε να αγγίζει τις ψυχές των Ελλήνων».

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις», ανέφερε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

Στην εκκλησία βρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που συλλυπήθηκε τους οικείους τού κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή. «Μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει. Έκανε πάρα πολλά πράγματα. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη του διότι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή, αξέχαστες στιγμές», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Για μία δύσκολη μέρα που βιώνει σήμερα η Θεσσαλονίκη έκανε λόγο σε δήλωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. «Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Την Τετάρτη η ταφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του
Η ταφή του μεγάλου καλλιτέχνη θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στον γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας- όπως ήταν η επιθυμία του. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 

 

Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του
Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.

 

Διαβάστε ακόμη: Λίγα λουλούδια για τον Βασίλη Καρρά από τον Κωνσταντίνο Αργυρό, την Άντζελα Δημητρίου & τον Κώστα Μακεδόνα (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Καρέ - καρέ το λαϊκό προσκύνημα στον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά – Δάκρυσε η Θεσσαλονίκη (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Καρράς: Ουρές στο λαϊκό προσκύνημα για τον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ