Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Λόρα Λιντς: Ακαριαίος ο θάνατος για τη μουσικό καθώς έκανε προσπέραση έξω από El Paso (φωτό & βίντεο)

Η Λόρα Λιντς ήταν 65 ετών

Η Λόρα Λιντς, του συγκροτήματος κάντρι Dixie Chicks, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Τέξας.

Η 65χρονη μουσικός πέθανε ακαριαία όταν ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο όχημά της καθώς προσπαθούσε να προσπεράσει σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Ελ Πάσο το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρει το TMZ.

Ο οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του, ενώ ο θάνατός της Λιντς διαπιστώθηκε στο σημείο.

Δείτε τη στιγμή του δυστυχήματος

«Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Laura Lynch, ιδρυτικού μέλους των The Chicks. Έχουμε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας για τον χρόνο που περάσαμε παίζοντας μουσική, γελώντας και ταξιδεύοντας μαζί», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Instagram το συγκρότημα.

Η Λιντς ίδρυσε τους Dixie Chicks μαζί με τη Ρόμπιν Λιν Μέισι και τις αδελφές Μάρτι και Έμιλι Έργουιν το 1990, αρχικά ως μπασίστας και αναλαμβάνοντας τελικά το ρόλο της τραγουδίστριας του συγκροτήματος.

Η γεννημένη στο Τέξας τραγουδίστρια ηχογράφησε τρία άλμπουμ με το συγκρότημα πριν φύγει το 1995 και την αντικατέστησε η Νάταλι Μέινς.

dixie

H Λιντς (δεύτερη από δεξιά με μια καφέ φόρμα) μαζί με το συγκρότημα Dixie Chicks στις αρχές της δεκαετίας του 1990

Η Λιντς φέρεται να περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της «μαθαίνοντας ελαιογραφία» και δεν μετάνιωσε που άφησε τους Dixie Chicks αφού υπέφερε από εξάντληση, όπως ειχε δηλώσει η ίδια.

Μετά την αποχώρηση της Λιντς από το συγκρότημα, οι Dixie Chicks σημείωσαν διεθνή επιτυχία με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους "Wide Open Spaces" το 1998. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ακόμη άλμπουμ διαδοχικά, το "Fly" το 1999" και το "Home" το 2002, καθένα από τα οποία πούλησε δεκάδες εκατομμύρια δίσκους.

Ωστόσο, το άκρως επιτυχημένο συγκρότημα κατακεραυνώθηκε το 2003, όταν η Μέιν μίλησε κατά της εισβολής της Αμερικής στο Ιράκ και είπε ότι ντρέπεται ότι ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ήταν από την πολιτεία καταγωγής της, το Τέξας.

muzzled

Το 2003 η αντικαταστάτρια της Λιντς, η Μέιν (κέντρο), μίλησε κατά της εισβολής της Αμερικής στο Ιράκ και είπε ότι ντρέπεται ότι ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ήταν από την πολιτεία καταγωγής της, το Τέξας

Το συγκρότημα μετονομάστηκε σε "The Chicks" το 2020.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ