Βίαιη ψυχρή εισβολή, πτώση θερμοκρασίας και δυνατές βροχές - Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο (βίντεο)

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

Βίαιη ψυχρή εισβολή αναμένεται στην Ελλάδα με τον καιρό να αλλάζει και να παρουσιάζει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα εμφανιστούν και δυνατές βροχές με βάση τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 είπε ότι την Πέμπτη (14/12) αναμένεται αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές και μερικές βροχές σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.

Ωστόσο, από το βράδυ και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (15/12) θα αλλάξει, με έντονα φαινόμενα, όπως δυνατές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις, που θα συνεχιστούν και το Σάββατο (16/12). Μάλιστα, τη συγκεκριμένη μέρα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρούς βοριάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίζουν να υποχωρούν από την Κυριακή (17/12) που θα επηρεάσουν κυρίως τη νότια Ελλάδα και θα περιοριστούν και άλλο τη Δευτέρα (18/12), με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ο καιρός την Πέμπτη

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Πέμπτη (14/12) τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ