Η πριγκίπισσα Αικατερίνη-Αμαλία έγινε 20 ετών - Χαρές για τη διάδοχο του θρόνου της Ολλανδίας! (φωτό)

Κόρη της Βασίλισσας Μάξιμα και του Βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ

Γενέθλια έχει σήμερα η πριγκίπισσα Αικατερίνη-Αμαλία κόρη της Βασίλισσας Μάξιμα και του Βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ.

20 χρονών κι επισήμως η διάδοχος του θρόνου!


instagram @royal__magazine

Γεννήθηκε το 2003 στο HMC Bronovo της Χάγης.

Είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ και της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας.

Έχει δύο μικρότερες αδερφές: την πριγκίπισσα Αλεξία (2005) και την πριγκίπισσα Αριάν (2007).

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Αικατερίνη - Αμαλία: Με σμαραγδί τουαλέτα & διαμάντια η διάδοχος - Γκρι του πάγου για την μαμά της βασίλισσα Μάξιμα (φωτό)

 

 

Η 20χρoνη πλέον royal αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2021 με διάκριση, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Sorghvliet, έκανε διάλειμμα ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε πρακτική στο Orange Fund και εργάστηκε εθελοντικά σε άλλους οργανισμούς.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2022 η Αικατερίνη-Αμαλία σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ για πτυχίο BSc στην Πολιτική, Ψυχολογία, Δίκαιο και Οικονομικά (PPLE).

Διαβάστε ακόμη: Βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας: Ποζάρουν με φόντο την παραλία - Πρωταγωνιστής ο Μάμπο, το σκυλάκι που απολαμβάνει τον άνεμο! (φωτό)

 

 

Κατά τον δεύτερο μήνα της στο πανεπιστήμιο, μεταφέρθηκε πίσω στο βασιλικό παλάτι από τη φοιτητική της κατοικία στο Άμστερνταμ λόγω κινδύνων για την ασφάλεια της.

 Μιλάει ολλανδικά, αγγλικά και ισπανικά.

Διαβάστε ακόμη: Οι πριγκίπισσες της Ευρώπης που θα γίνουν βασίλισσες - Από 15 ως 19 ετών: Ingrid - Alexandra, Leonor, Elisabeth, Catharina - Amalia (φωτό)


instagram @dutch.princesses

 

 

Από το 2022 άρχισε να παρακολουθεί εθνικές και διεθνείς εξελίξεις με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως το Prinsjesdag, η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄, ο γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, μια περιοδεία στην Ολλανδική Καραϊβική και τα πάρτι 18ων γενεθλίων της πριγκίπισσας Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας και του Πρίγκιπα Κρίστιαν στη Δανία.

Χρόνια πολλά λοιπόν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ