Λίγο πριν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα "Αχτσιόγλου": Η συνδιάσκεψη και το παρασκήνιο - Κρίσιμες ώρες

Τεταμένο το κλίμα...

Σε αναμονή βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μετά και την 10ωρη πανελλαδική τηλεδιάσκεψη για την αποχώρηση ή μη της ομάδας "Αχτσιόγλου" από το κόμμα.

Οι 7 βουλευτές, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν την "Ομπρέλα" και θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκάδες στελέχη αποφάσισαν να φύγουν.

Πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Ηλιόπουλο σε μια προσπάθεια να τον πείσει να μείνουν, αλλά ήταν μάταια.

Παρότι χθες δεν υπήρξε ούτε τελική απόφαση, αλλά ούτε και κάποιο κείμενο συμπερασμάτων, τα όσα ειπώθηκαν ήταν αρκετά για να φανεί το τι πρόκειται να συμβεί. Συγκεκριμένα, πλην της κύριας εισήγησης, υπέρ της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να τάχθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ για «σταθερά και στέρεα» βήματα έκανε λόγο στο εξής, ο Αλέξης Χαρίτσης. Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε πως πρόκειται μια πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελακη

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

"Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.

Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.

Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα.

Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωη μου. Και αυτο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο."

Είναι φανερό ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κρίσιμες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ