Κιβωτός του Κόσμου: Παρατείνεται η θητεία του Δ.Σ. με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Το Δ.Σ. είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την παράταση της θητείας του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Μετά από έλεγχο τόσο του Υπουργείου, όσο και των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών καθώς και του απολογισμού του έργου του νέου διοικητικού συμβουλίου, διαπιστώνεται ότι η προσωρινή διοίκηση έχει εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

Θυμίζουμε ότι το ΔΣ που είχε ανακοινωθεί στις 22 Νοεμβρίου του 2022 αποτελείται από:

  • Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
  • Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
  • Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
  • Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
  • Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
  • Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
  • Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η τότε απόφαση αφορούσε μία προσωρινή θητεία ενός έτους, μετά από σοβαρές καταγγελίες για κακοποιητικές καταγγελίες εις βάρος ανηλίκων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο με τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, όσο και με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τα μέλη του ΔΣ και η πρόεδρος ενημέρωσαν τα μέλη της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης προς την κα. Μαρτίνου και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου για το σπουδαίο, ουσιαστικό και ανιδιοτελές έργο που έφεραν εις πέρας.

Τα μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν την διοίκηση του Οργανισμού σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, υπό τη σκιά βαρύτατων καταγγελιών. Καταγγελιών που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αμαυρώσουν έννοιες συνυφασμένες με την ελληνική κοινωνία, όπως η εθελοντική προσφορά και η αλληλεγγύη.

Η Κιβωτός λειτούργησε αυτούς τους μεταβατικούς μήνες υποδειγματικά, ως δίχτυ προστασίας και αγάπης για τα παιδιά που ζουν στις δομές φιλοξενίας χωρίς τις οικογένειές τους.

Η κοινή προσπάθεια όλων συνεχίζεται αταλάντευτα, με σταθερό γνώμονα το καλύτερο για αυτά τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Το νέο μοντέλο διοίκησης, αλλαγές σε πρόσωπα και δομές - Έρευνα για αναδοχές και υιοθεσίες

Στη συνέχεια, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: «Ανανεώνουμε σήμερα τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, που με επιτυχία συνεχίζει το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε.

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη του Δ.Σ. για τις άοκνες προσπάθειες, τη διάθεση προσφοράς, την αποτελεσματικότητά τους.

Στόχος όλων μας, τα παιδιά της Κιβωτού να συνεχίσουν να ζουν σε μία αγκαλιά προστασίας και φροντίδας, όπως τους αξίζει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ