50η επέτειος του Πολυτεχνείου: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Στις 15:00 η μεγάλη πορεία - Ποιοι σταθμοί του μετρό κατεβάζουν ρολά

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πολύς κόσμος βρέθηκε στο σημείο για να αφήσει λουλούδια, ενώ στις 15:00 θα ξεκινήσει και η μεγάλη πορεία.

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τους πολίτες που ήθελαν να τιμήσουν με ένα λουλούδι την εξέγερση των φοιτητών πριν από 50 χρόνια. Το Πολυτεχνείο πλέον φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η οδός Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας καθώς κόσμος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνεται ώστε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χιλιάδες κόσμου και φέτος, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 50 χρόνια, βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο κέντρο της Αθήνας κατά τους τριήμερους εορτασμούς. Εκτός από πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, συλλογικότητες, φορείς και εκπρόσωποι σωματείων κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη των ανθρώπων που πάλεψαν για τη δημοκρατία.

Eurokonissi

Eurokonissi

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί δηλαδή που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Eurokonissi

Αναλυτικά, οι ώρες και τα σημεία των συγκεντρώσεων:

  • ΑΔΕΔΥ: 16:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): 16:30 Προπύλαια
  • Κ.Ο. Αττικής ΚΚΕ: 17:00 Σταδίου & Γεωργίου Σταύρου
  • ΝΑΡ-νΚΑ: 13:00 Κάτω Πολυτεχνείο
  • ΜέΡΑ25: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΚΕ (μ-λ): 15:00 Χρήστου Λαδά & Σταδίου
  • Συλλογικότητες αντιεξουσιαστικού χώρου: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: 14:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΕΕΡΦΑ: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Eurokonissi

Eurokonissi

 

 

Διαβάστε επίσης: "Φρούριο" η Αθήνα σήμερα 17 Νοέμβρη: Κλειστοί δρόμοι & σταθμοί μετρό - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Παράλληλα, αυξημένη θα είναι φέτος η αστυνομική παρουσία, λόγω και του πολέμου στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ