Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll: 2ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 16%, στο 14,7% ο ΣΥΡΙΖΑ και 38.5% η ΝΔ

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

"Εκπλήξεις" περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll, με το ΠΑΣΟΚ να προσπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκεται πίσω μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

Τα νούμερα που προέκυψαν παρουσίασε αναλυτικά ο διευθύνων σύμβουλος της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση σε όλη την Ελλάδα, με φόντο τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών.

Έτσι, λοιπόν, προκύπτουν από τη δημοσκόπηση τα εξής:

  • Ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθούν να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό, παρά τις ενστάσεις που καταγράφονται από τους πολίτες, κυρίως για την ακρίβεια.
  • Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί και δημοσκοπικά, χάνοντας τη δεύτερη θέση. Δίνει την αίσθηση ότι αποσυντίθεται και τροφοδοτεί άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
  • Ότι το ΠΑΣΟΚ περνά για πρώτη φορά από το 2012 (!) σε δημοσκόπηση στη δεύτερη θέση, επωφελούμενο της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, με απόσταση 18,2 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, που αυτή τη φορά είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται στο 12,9% και περνά τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, που συγκεντρώνει 11,9%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,2%.

 

 

Opinion Poll: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ενώ δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 16% (22,5 μονάδες πίσω). Τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% και τέταρτο το ΚΚΕ με 10,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 6,3% (από λάθος, στην κάρτα εμφανίζεται με 5,9%), η Νίκη με 3,9% και οι «Σπαρτιάτες» με 3%. Εκτός μένει η Πλεύση με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Στην έρευνα, οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 50%) πιστεύουν ότι το κόμμα με τον Κασσελάκη στην ηγεσία θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι 39% που πιστεύει ότι μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 27% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα κόμμα με καθαρά αριστερό προσανατολισμό, ακριβώς ίδιο ποσοστό δηλώνει «μάλλον ναι», ενώ το 26% απαντά αρνητικά και το 15% «μάλλον όχι».

Κατά τα λοιπά, η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίτες (61,1%) με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η οικονομία/ανάπτυξη (38,4%).

Ως προς τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίας, το 30,1% δηλώνει ότι διαφωνεί, ενώ ένα ισχυρό 24,1% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Ως προς τον βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση, το 40,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 23,2% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 29,8% λίγο ικανοποιημένο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ