Workcation: Η νέα παγκόσμια εργασιακή τάση- Δείτε τις δέκα καλύτερες πόλεις για τους ψηφιακούς νομάδες

Το Workcation είναι η νέα παγκόσμια εργασιακή τάση. Έρευνα κατέληξε σε δέκα πόλεις, οι πιο ιδανικές για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ως γνωστόν η πανδημία ενίσχυσε σημαντικά την εργασία εξ΄ αποστάσεως με αποτέλεσμα σήμερα να συζητάμε όλο και περισσότερο για ψηφιακούς νομάδες. Η ευελιξία είναι το πιο δυνατό πλεονέκτημα της νέας παγκόσμιας εργασιακής τάσης, του λεγόμενου “Workcation” ( Work and Vacation), για αυτό και ίσως να είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι επιλέγουν την συγκεκριμένη μορφή εργασίας

Αντί να βρίσκεσαι δηλαδή στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, φαντάσου να βρίσκεσαι σε μια εξωτική παραλία ή ακόμη καλύτερα, τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές, σε κάποιο παραμυθένιο σαλέ, δίπλα από ένα τζάκι, απολαμβάνοντας την θέα από το παράθυρο σου μαζί με μια ζεστή κούπα καφέ, συνδυάζοντας συγχρόνως και δουλειά. 

 

Πηγή: Pixabay.com

 

Είναι η ιδανική εικόνα εργασίας που με λίγα λόγια συνδυάζει διακοπές και εργασία. Βέβαια παρά το χαρακτηριστικό στοιχείο της ευελιξίας, πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως λίγες είναι εκείνες οι πόλεις που δέχονται τους ψηφιακούς νομάδες, προσφέρουν την σχετική άδεια εργασίας, τα φορολογικά κίνητρα ή τις υποδομές. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε, κατόπιν έρευνας, πως μόλις 17 πόλεις από τις 85 που συμμετείχαν στην έρευνα, προσφέρουν βίζα για ψηφιακούς νομάδες. 

Οι πόλεις που βαθμολογήθηκαν ως οι καλύτερες για τους ψηφιακούς νομάδες, ήταν εκείνες που πληρούν και ορισμένα κριτήρια όπως η ασφάλεια, ο τύπος Visa, η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, υποδομές για την εργασία εξ΄ αποστάσεως κτλ. Στατιστικά λοιπόν η Βαρκελώνη βρίσκεται στην κορυφή για το Workcation με χαμηλό κόστο ζωής, προσιτή τιμή για στέγαση και φαγητό, το Ντουμπάι είναι η μοναδική πόλη με μηδενικό φορολογικό συντελεστή εισοδήματος ενώ διακρίθηκε και για το κομμάτι της προστασίας και της ασφάλειας, όπως ακριβώς και η Πράγα.  

Στην λίστα παρακάτω θα βρεις συνοπτικά τις top 10 ιδανικές πόλεις για Workcation

1. Βαρκελώνη, Ισπανία 

2. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

3. Πράγα, Τσεχία

4. Μαδρίτη, Ισπανία 

5. Μελβούρνη, Αυστραλία 

6. Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες 

7. Λισαβόνα, Πορτογαλία 

8. Σίδνεϊ, Αυστραλία

9. Γκραν Κανάρια, Ισπανία 

10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Ίσως το Workcation είναι κάτι παραπάνω από μια διαφορετική μορφή εργασίας. Ίσως είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ