Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Μαράντη: Η "Βασίλισσα της πίστας" στα 73 της έχασε τη μάχη με τον καρκίνο - "Θα πάρω φόρα" η τεράστια επιτυχία (βίντεο)

Καλό ταξίδι ....

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Μαράντη σε ηλικία 73 ετών.

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια έχασε τη σύντομη μάχη που έδινε με τον καρκίνο κι άφησε την τελευταία της πνοή ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ας δούμε τα τραγούδια που την ανέδειξαν στον καλλιτεχνικό χώρο.



instagram @prwianseeidon

Η Μαίρη Μαράντη (πραγματικό όνομα: Μαρία Τσεκούρα) ήταν τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού. Βαφτίστηκε 'Βασίλισσα της Πίστας'

Γεννήθηκε στο Αίγιο. Τραγούδησε και είχε μεγάλες επιτυχίες στη δεκαετία του 1970.

 

 

 

 

Είχε συνεργαστεί με δημιουργούς όπως ο Τάκης Μουσαφίρης, ο Τάκης Σούκας, ο Δώρος Γεωργιάδης και ο Γιάννης Καραμπεσίνης.

Ερμήνευσε το «Θα πάρω φόρα» στην θρυλική ταινία «Όλα Είναι Δρόμος»

 

 

Μάλιστα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της για το παρασκήνιο των γυρισμάτων, η καπαρντίνα του ηθοποιού και πρωταγωνιστή Γιώργου Αρμένη στην εν λόγω θρυλική σκηνή του κινηματογραφικού έργου πήρε φωτιά.

 

 

Είχε πει χαρακτηριστικά και πηγαία η ίδια η Μαίρη Μαράντη: «Έγινε πολύ φυσιολογικά. Έβρεξε την καπαρντίνα του με ουίσκι κι έβαλε φωτιά. Πήγε να πάρει φωτιά και την πέταξε την καπαρντίνα. Δεν φοβήθηκε ούτε ο ίδιος. Έγινε και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει καλά καλά. Εν συνεχεία που παίζονταν η ταινία είχε φάση. Τώρα πέρασε στη νεολαία κι είναι ευχάριστο».

 

 

Μεγάλες επίσης επιτυχίες της λαϊκής τραγουδίστριας που είχε σφραγίσει με τη φωνή της, ήταν τα κομμάτια: «Έχω κάψες», «Δώσ’ μου να πιω», «Πάρε με αγκαλιά».

Η κηδεία της Μαίρης Μαράντη θα τελεστεί τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην γενέτειρά της το Αίγιο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ