Χουανίτα η μούμια των Ίνκας : Δείτε πως έμοιαζε το κορίτσι που είχε γίνει θυσία σε τελετή - Την απεικόνισαν με τρισδιάστατες σαρώσεις

Η μούμια μιας νεαρής κοπέλας που βρέθηκε το 1995 σε έναν τάφο της εποχής των Ίνκας, σήμερα "αποκτά ζωή" καθώς οι επιστήμονες την αναπαριστούν μέσα από ένα τρισδιάστατο ομοίωμα.. 

Το 1995 βρέθηκε η μούμια μιας νεαρής κοπέλας μέσα σε ένα τάφο της εποχής των Ίνκας και συγκεκριμένα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του Ηφαιστείου ΑμπάτοΗ λεγόμενη Χουανίτα, η μούμια μιας νεαρής κοπέλας, η οποία έχει αρκετά καλά διατηρηθεί με το πέρασμα των χρόνων, «τώρα αποκτά ζωή» καθώς οι επιστήμονες προσπάθησαν επιτυχώς να αναπαραστήσουν την νεαρή κοπέλα με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.

 

 

 

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες κρίνουν πως η κοπέλα πέθανε σε ηλικία 15 και πως δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι ως θυσία στους θεούς των Ίνκας κατά την διάρκεια μιας τελετουργικής τελετής. Λόγω ότι βρέθηκε κοντά στην κορυφή του Ηφαιστείου Αμπάτο, οι επιστήμονες της έδωσαν το όνομα «Κυρία του Αμπάτο» ή απλά «Χουανίτα».

 

Το κορίτσι λοιπόν που πέθανε πριν από 500 περίπου χρόνια, σήμερα απεικονίζεται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, μέσα από ένα τρισδιάστατο ομοίωμα. Με αυτό οι επιστήμονες προσπάθησαν να παρουσιάσουν την κοπέλα, ακριβώς όπως ήταν εκείνη την εποχή. Επιχειρώντας τρισδιάστατες σαρώσεις της μούμιας, οι επιστήμονες δημιούργησαν το κεφάλι και τον κορμό της νεαρής κοπέλας, ντυμένη με την παραδοσιακή ενδυμασία των Ίνκας.                                                 

 

 

Στο μουσείο λοιπόν Andean Sanctuaries στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Σάντα Μαρία στην Αρεκίπα εκτίθεται πλέον η κυρία Αμπάτο ή αλλιώς η Χουανίτα μαζί με τα προσωπικά της αντικείμενα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ