Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis: Η Νέα δημοκρατία μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ 18 μονάδες - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σταθερά ο Μητσοτάκης

Ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 

Δημοσκόπηση της Metron Analysis έδειξε μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα 18 μονάδες. 

Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος φτάνει στο 30% και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 12%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο ΜEGA, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής με 10,6%, το ΚΚΕ με 8,1% και η Ελληνική Λύση με 5,5%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμμα: Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜέΡΑ25 με 2,8%, ΝΙΚΗ με 2,6% και Σπαρτιάτες με 2,1%. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 5,8%.

Metron Analysis

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει στις 22,8 ποσοστιαίες μονάδες όσο και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%.

 

Ακολουθεί το ΠAΣΟΚ με 13,4%, το ΚΚΕ με 10,2%, η Ελληνική Λύση με 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η ΝΙΚΗ με 3,2% και οι Σπαρτιάτες με 2,6%.

Metron Analysis

Η γνώμη για Κασσελάκη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 54% έχει αρνητικό γνώμη ενώ το 44% έχει θετική γνώμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ