Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι Παλαιστίνια, έβαλε μαύρο στο instagram και γράφει: '' Είμαι τρομοκρατημένη, δεν υπάρχει δικαιολογία γι΄αυτό - Οι προσευχές μου με τις οικογένειες των θυμάτων''

Δείτε τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας προχώρησε σε μια αλλαγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζεται.

Η 53χρονη royal  ενημέρωσε την εικόνα προφίλ της στο Instagram, το Twitter και το Facebook με μαύρο φόντο εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Οι σελίδες παρουσίαζαν προηγουμένως μια λαμπερή φωτογραφία της.

 

Η βασίλισσα Ράνια δεν είναι η πρώτη royal που ανανεώνει την φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, άλλαξαν προσωρινά τις σελίδες τους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και για ετήσιες περιστάσεις όπως η Ημέρα Μνήμης.
 

 

 

 

Η αλλαγή έγινε καθώς η Ράνια μίλησε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο μετά τη φονική αιφνιδιαστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον Ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου.

Η ΄Ράνια δημοσίευσε την Τρίτη στο Instagram ένα βίντεο με την ίδια από μια συνέντευξη Τύπου το 2009 σχετικά με τη βία στην περιοχή εκείνη την εποχή.

Queen Rania

"Μιλώντας το 2009 εν μέσω ενός πολέμου τριών εβδομάδων στη Γάζα. Δεκατέσσερα χρόνια - και πέντε πολέμους - αργότερα, είναι συγκλονιστικό να βλέπεις πόσο λίγα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός. Αυτό πρέπει να σταματήσει", έγραψε η βασίλισσα Ράνια στη λεζάντα του βίντεο.

Σύμφωνα με το Associated Press και το Reuters, 1. 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 31 Αμερικανοί, έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, ενώ περίπου 2. 800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.

Σε Insta Story της αναφέρει:  "Τρομοκρατημένη από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο Al-Ahli Arab Baptist Hospital.
 

"Εκατοντάδες νεκροί στην πιο βίαιη επίθεση στη Γάζα. "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι' αυτό.

"Οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. "Είθε ο Θεός να τους χαρίσει την ειρήνη που τόσο τους αξίζει".
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ