Διάσημος DJ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαγαδασκάρης μόλις 34 ετών! Ο όμορφος, έξυπνος & αμόρφωτος φιλόδοξος νεαρός, παραμένει ηγέτης & πολύ πλούσιος 

Η απίστευτη ιστορία του νυν Προέδρου της Μαδαγασκάρης!

Ο Andry Nirina Rajoelina σε ηλικία μόλις 34 ετών εκλέχθηκε το 2009 Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, γεγονός που τον κατέστησε τον νεότερο Πρόεδρο στην ιστορία της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Andry Rojoelina διετέλεσε Πρόεδρος για δυο θητείες, από το 2009 έως το 2014 (ο 7ος Πρόεδρος της χώρας) και από το 2019 έως το 2023, δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Προηγουμένως ήταν πρόεδρος μιας προσωρινής κυβέρνησης από το 2009 έως το 2014 μετά από πολιτική κρίση και πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τον στρατό, ενώ πριν από αυτό κατείχε το αξίωμα του δημάρχου του Ανταναναρίβο για ένα χρόνο.

Πριν εισέλθει στην πολιτική σκηνή, ο Rajoelina ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων με την εταιρεία εκτυπώσεων και διαφήμισης Injet το 1999 και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα Viva το 2007.

Ο Γαλλομαλαγκάσια πολιτικός και επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1974.


Δημιούργησε το πολιτικό κόμμα Young Malagasies Determined και εξελέγη δήμαρχος του Ανταναναρίβο το 2007. Ενώ βρισκόταν στη θέση αυτή, ηγήθηκε ενός κινήματος της αντιπολίτευσης κατά του τότε προέδρου Μαρκ Ραβαλομανάνα, το οποίο κατέληξε σε πολιτική κρίση το 2009. Ο Ραγιοελίνα διορίστηκε πρόεδρος της Ανώτατης Μεταβατικής Αρχής της Μαδαγασκάρης (ΑΜΑ) από ένα στρατιωτικό συμβούλιο, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως πραξικόπημα από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ραγιοελίνα διέλυσε τη Γερουσία και την Εθνοσυνέλευση και μετέφερε τις εξουσίες τους σε μια ποικιλία νέων δομών διακυβέρνησης που ήταν υπεύθυνες για την επίβλεψη της μετάβασης προς μια νέα συνταγματική αρχή. Αυτό ήρθε σε σύγκρουση με μια διαδικασία με διεθνή διαμεσολάβηση για τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι ενέκριναν ένα νέο σύνταγμα σε ένα αμφιλεγόμενο εθνικό δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του 2010, εγκαινιάζοντας την Τέταρτη Δημοκρατία.

Εργαζόταν ως DJ πριν γίνει πολιτικός

Ο Rajoelina, προερχόμενος από μια εύπορη οικογένεια, εργαζόταν στα κλαμπ και μπαρ του Ανταναναρίβο ως DJ από τα 20 του χρόνια.

Ο ζωηρός νεαρός DJ στη συνέχεια προχώρησε στην προώθηση άλλων καλλιτεχνών και σύντομα είχε δημιουργήσει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό. Και καθώς το Viva radio έβγαζε ένα εξαιρετικά δημοφιλές μείγμα από διεθνείς επιτυχίες, ποπ μουσική και ερωτικές μπαλάντες, το προφίλ του Rajoelina άρχισε να ανεβαίνει.

Καθιερώνοντας τελικά τον εαυτό του ως επιτυχημένο επιχειρηματία στο τιμόνι της Injet, μιας διαφημιστικής εταιρείας, η απήχησή του ήταν μεγάλη.

Η στυλάτη εμφάνιση και η άνοδος στην πολιτική

Πάντα άψογα ντυμένος, η άνοδος του Rajoelina ήταν τόσο αξιοσημείωτη όσο και αμφιλεγόμενη. Και η προεκλογική του εκστρατεία για τις δημαρχιακές εκλογές ήταν μια πρώιμη ένδειξη για το τι ήταν ικανός να κάνει. Σαρώνει στην πολιτική σκηνή τον Δεκέμβριο του 2007, ψηφίζεται ως δήμαρχος της πρωτεύουσας, ξεσηκώνοντας τις γυναίκες ψηφοφόρους της πόλης.

Ο γάμος του με την Mialy Razakandisa

Το 1994, ο Rajoelina γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Mialy Razakandisa, η οποία τότε ολοκλήρωνε την τελευταία τάξη του γυμνασίου στο Ανταναναρίβο. Το ζευγάρι είχε σχέση εξ αποστάσεως για έξι χρόνια, ενώ η Mialy ολοκλήρωνε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στα οικονομικά και τη λογιστική στο Παρίσι. Ξαναβρέθηκαν στη Μαδαγασκάρη το 2000 και παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά. Από το γάμο τους προέκυψαν δύο αγόρια, ο Αρένα (γεννημένος το 2002) και ο Ιλονστόα (γεννημένος το 2003), και μια κόρη που γεννήθηκε το 2005 και την οποία το ζευγάρι ονόμασε Ιλόνα.

Στο Ανταναναρίβο, ο Rajoelina έγινε σούπερ σταρ, ένα ζωντανό σύμβολο νεανικότητας και επιτυχίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ