Στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από όμηρο της Χαμάς: "Πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό"

Συγκλονίζει η έκκληση της 21χρονης Μάγια Σαμ που απήχθη από τη Χαμάς.

Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο στο οποίο όμηρος απευθύνεται στον κόσμο, από τότε που η οργάνωση εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο ακούγεται η 21χρονη Maya Shem, κάτι που επιβεβαίωσε και η οικογένειά της.

«Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η νεαρή κοπέλα στο βίντεο.

Τη Δευτέρα η Χαμάς δήλωσε ότι δεν φοβάται μια χερσαία επίθεση από το Ισραήλ, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση θα κορυφωθεί.

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Συνολικά 199 άνθρωποι είναι όμηροι της Χαμάς, με βάση τα τελευταία δεδομένα του ισραηλινού στρατού.

«Ενημερώσαμε τις οικογένειες των 199 ομήρων», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού,

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ