Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Χάρης Δούκας: Αυτές είναι οι 15 γυναίκες που εκλέγονται με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων - Το who is who της Ρωξάνης Μπέη (φωτό)

η μεγάλη πειτυχία του συνδυασμού!

Πλειοψηφία γυναικών στην ομάδα των δημοτικών συμβούλων του Χάρη Δούκα καθώς στους 26 εκλεγέντες, οι 15 είναι γυναίκες!

Οι γυναίκες υποψήφιες με τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα πραγματικά θριάμβευσαν στις εκλογές με την ομάδα του νέου δημάρχου να έχει γυναικεία πλειοψηφία! Γυναίκες με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταξιωμένες επαγγελματικά, ενεργές και δραστήριες στα θέματα που άπτονται της πόλης της Αθήνας.

Και μάλιστα, η πρώτη των πρώτων σε σταυρούς είναι γυναίκα, μια νεαρή γυναίκα η Ρωξάνη Μπέη-Καραμπότσου, κόρη δημάρχου της Αθήνας, του Δημήτρη Μπέη που είχε διατελέσει για δυο θητείες δήμαρχος και της Κατερίνας Μπέη, που είχε διατελέσει νομάρχης Αθηνών. Η Ρωξάνη Μπέη-Καραμπότσου είναι μόλις 30 ετών, δικηγόρος και μέλος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Από την 1-1-2024 θα αναλάβει δημοτική σύμβουλος, ενώ θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αξιοποιηθεί από τον νέο δήμαρχο της Αθήνας για κάποια επιτελική θέση στο πλευρό του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγει ο Χάρης Δούκας μετά τη μεγάλη νίκη του

 1. Χάρης Δούκας
 2. Μπέη - Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία του Δημητρίου
 3. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
 4. Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη) του Βασιλείου
 5. Στρατηγάκη Μαρία του Πέτρου
 6. Δούρου Όλγα του Αχιλλέα
 7. Βασιλείου Χριστίνα του Νικολάου
 8. Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Δημητρίου
 9. Αγρόγιαννη - Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) του Ιωάννη
 10. Λαλιώτης Νικόλαος του Ιωάννη
 11. Χειμωνάς Αθανάσιος του Γεωργίου
 12. Γιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
 13. Σκουμπουρδή Αρτεμις του Νικολάου
 14. Ζωντήρου Ελένη του Γεωργίου
 15. Μπάρκα Βασιλική του Δημητρίου
 16. Ευαγγελίδου Μαρία (Μάρω) του Ιωάννη
 17. Χρυσόγελος ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Νίκος) του Περικλή
 18. Σιδερή Δήμητρα του Ζαννή
 19. Γεωργιάδης Θωμάς του Σάββα
 20. Γιαννόπουλος Ευάγγελος του Αργυρίου
 21. Φούντζουλα Ασήμω (Μίνα) του Πέτρου
 22. Χαρλαύτης Παναγιώτης - Πάρης του Χρήστου
 23. Μαντζαβίνου Ελένη (Ελενα) του Νικολάου
 24. Γραμματικόγιαννης Ανδρέας του Θωμά
 25. Βελεγράκης Εμμανουήλ (Μανόλης) του Ιωάννη
 26. Λιμνιωτάκη Δέσποινα του Ιωάννη

Οι 15 γυναίκες που εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι με τον Χάρη Δούκα

Μπέη - Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία

Η Ρωξάνη Μπέη (Καραμπότσου) είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη που διετέλεσε δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς. Μετά την αποφοίτησή της από το Διεθνές Δίπλωμα (International Baccalaureate) του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Νομικά στην Αγγλία, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Reading και στη συνέχεια στο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο UCL (University of London). Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία start-up.

Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη)

Πολιτισμολόγος – Επιμελήτρια εκθέσεων – Υποψήφια Διδάκτορας Φιλοσοφίας της Τέχνης. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1986 και ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 200. Είχε αναλάβει Πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων (ΚΕΚ ΔΑ), 2010-2012 και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Στρατηγάκη Μαρία του Πέτρου

Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές Φύλου» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων στη δημοτική αρχή του Γιώργου Καμίνη (2014-2019). Ορίσθηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (2009-2012). Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Δούρου Όλγα του Αχιλλέα

Yποψήφια διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει εργαστεί στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στην διοργάνωση εκδηλώσεων, ως project manager σε διεθνές πρόγραμμα για τη νέα γενιά, αλλά και ως αναλύτρια οικονομικού εγκλήματος. Ζει στα Εξάρχεια και έχει πολυετή πολιτική και ακτιβιστική δράση, είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην Συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδος.

Βασιλείου Χριστίνα του Νικολάου

Πρώην αντιδήμαρχος Αθηνών, πρώην αντιπρόεδρος παιδικού βρεφοκομείου Αθηνών. Εργάστηκε στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) – ΕΦΚΑ για αρκετά χρόνια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981.

Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Δημητρίου

Δημόσιος Υπάλληλος (Διοικητικός στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός). Sυνδικαλιστικά στο ΣΕΝΕ (Σωματείο Ευαγγελισμού) ως Αντιπρόεδρος, συμμετέχοντας, μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975 έως σήμερα. Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1982 και έχει αναλάβει στο παρελθόν Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πρόεδρος Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Υπεύθυνη των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων.

Αγρόγιαννη - Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) του Ιωάννη

Oικονομολόγος-Τραπεζικός. Εργάζεται επί σειρά ετών, ως Διευθύντρια σε Καταστήματα μεγάλης Τράπεζας του Ιδιωτικού Τομέα, στο κέντρο της Αθήνας.


Σκουμπουρδή Αρτεμις του Νικολάου

Ξεναγός, Ιστορικός Τέχνης. Από το 1987 επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αρχαιολογικού περιεχομένου (ΑΘΗΝΑ 9,84, ΑΝΤ1 TV, MEGA CHANNEL), εργάζεται ως επιστημονική σύμβουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ) ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων για την Αθήνα, ενώ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.


Ζωντήρου Ελένη του Γεωργίου

Δικηγόρος με ειδίκευση στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο. Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε Πρόεδρος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δ. Αθηναίων επί Δημαρχίας Γιώργου Καμίνη.


Μπάρκα Βασιλική του Δημητρίου

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε από τα νεανικά της χρόνια, παράλληλα με την επαγγελματική καριέρα της ως στέλεχος πολυεθνικής ασφαλιστκής εταιρίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου κατοίκων Κεραμεικού, Γκάζι, Ρουφ, καθώς και μέλος των συντονιστικών επιτροπών για τη διάσωση του Ελαιώνα και την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό. Έχει εκλεγεί για δύο διαδοχικές θητείες μέλος της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης “Δικαίωμα στην Πόλη” και είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της Α’ Αθήνας του ΚΙΝΑΛ.


Ευαγγελίδου Μαρία (Μάρω) του Ιωάννη

Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος, έχει εργαστεί στον Οργανισμό Αθήνας και το Υπ. Περιβάλλοντος και έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων, Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ και προϊσταμένη Ρυθμιστικού Σχεδίου στον Οργανισμό Αθήνας, ενώ είναι διδάσκουσα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.


Σιδερή Δήμητρα του Ζαννή

Yπάλληλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), εκλέγεται στον Δήμο της Αθήνας από το 2006, σε θέσεις Αντιπροέδρου, Προέδρου της 4ης Δημ. Κοινότητας, αναλαμβάνοντας παράλληλα καθήκοντα Προέδρου της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς. Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων ανέλαβε Πρόεδρος του Ρ/Σ “Αθήνα 9.84” και μέλος του Δ.Σ. του Βρεφοκομείου Αθηνών. Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΡΑ Αθήνα 984 με πρόταση της Παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ”, από τον Σεπτέμβριο 2019.


Φούντζουλα Ασήμω (Μίνα) του Πέτρου

Συνταξιούχος Συνεταιριστικός Υπάλληλος. Εκλεγμένη στην 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων από το 2011 έως το 2019, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος. Αποτελεί μέλος στην Επιτροπή Ένδειας και Κοινωνικής Κατοικίας του Δήμου Αθηναίων. Διετέλεσε Πρόεδρος Λέσχης Φιλίας Βοτανικού από 2011 έως 2019. Μέλος του ΠΑΣΟΚ, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τ.Ο. Βοτανικού, μέλος του Τομέα Γυναικών (Υπεύθυνη του Τομέα Γυναίκα της Υπαίθρου), μέλος του Τομέα Εθελοντισμού στην πορεία των ετών. Σήμερα, αποτελεί μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας και Αντιπρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου «Προοδευτική Ένωση Βοτανικού-Ρουφ».

Μαντζαβίνου Ελένη (Ελενα) του Νικολάου

Eνεργή πολίτης. Την 5ετία 2014-2019, ασχολήθηκε σαν συντονίστρια της ομάδας εργασίας για την Κοινωνική αλληλεγγύη, Πρόνοια και Ισότητα, της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», συμμετείχε στην πρώτη διαπαραταξιακή Διοικούσα Επιτροπή, που διόρισε παμψηφεί (εκτός ΧΑ, βέβαια) το δημ. συμβούλιο το 2016, και ανέλαβε το Γηροκομείο Αθηνών και στις προσωρινές διοικήσεις μέχρι το 2018.

Λιμνιωτάκη Δέσποινα του Ιωάννη

Kοινωνική και κλινική ψυχολόγος. Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree community for Mental Health. Εργάζεται ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων πάνω σε θέματα καταπολέμησης της (έμφυλης) βίας, διαχείρισης απώλειας και επεξεργασίας του μετατραυματικού στρες μετά από φυσικές καταστροφές. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων για την απώλεια. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί επιπλέον ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων γυναικείας ενδυνάμωσης και ηγεσίας, στα πεδία της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής δράσης. Από το 2019, είναι εκλεγμένη Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ