Πετρέλαιο θέρμανσης: Από αύριο η διάθεση στα 1,38 ευρώ το λίτρο

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι φαίνεται ότι θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμνασης, αν και ο πόλεμος στο Ισραήλ μπορεί να επηρεάσει τις εκτιμήσεις.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο OPEN, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου είπε ότι «στα μεγάλα αστικά κέντρα το πετρέλαιο θα πωλείται 1,38-1,39 ευρώ/λίτρο (από 1,40 πέρυσι)».

Τόνισε επίσης ότι η μέση τιμή για όλη την Ελλάδα θα είναι το 1,42 ευρώ/λίτρο. Βέβαια, στην Αθήνα υπάρχει περίπτωση να το δούμε και πιο χαμηλά, στα 1,35 ευρώ/λίτρο.

«Πέρυσι ωστόσο υπήρχε η έκπτωση στην αντλία, της τάξεως των 20 λεπτών, που σημαίνει ότι η τελική τιμή για τον καταναλωτή έφθανε στο 1,20. Φέτος, δεν υπάρχει αυτό», επισήμανε ο κ. Ασμάτογλου.

Ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Αν φθάσει το βαρέλι στα 110 δολάρια, θα έχουμε πολύ μεγάλες εποβαρύνσεις», ανέφερε.

Πού θα κυμανθεί το φυσικό αέριο

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει κάτω από τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ωστόσο αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε αυτήν την τιμή. Μια κιλοβατώρα θα κοστίζει φέτος κάτω από 8 λεπτά χωρίς καμία επιδότηση.

Αν και η Ευρώπη αυτήν την στιγμή δεν έχει έλλειψη φυσικού αερίου, ίσως καταναλωθεί πιο γρήγορα τους επόμενους μήνες, μόλις πέσει κι άλλο η θερμοκρασία. Αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ