Η Ευτυχία Πενταράκη από τον πόλεμο του Ισραήλ φωνάζει στον οπερατέρ «Βάλτε γιλέκα, γρήγορα» — Οι ρουκέτες πέφτουν από την Χαμάς την ώρα που μετέδιδε live

Συγκλονιστικές εικόνες από το Ισραήλ μεταδίδει η Ευτυχία Πενταράκη!

Αντιμέτωπη με τραγικές εικόνες έρχεται η πολεμική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Ισραήλ. Η Ευτυχία Πενταράκη μεταδίδει τη σκληρότητα του πολέμου στο Ισραήλ, την ώρα που από πίσω της πέφτουν ρουκέτες.

Η ίδια ανέφερε στο ρεπορτάζ της: «Είδαμε να γίνεται απόκρουση δύο ρουκετών στον ουρανό. Ακολούθησαν πολύ ισχυρές εκρήξεις και τώρα έχουμε νέους βομβαρδισμούς από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας. Εσείς μπορεί να μην τις ακούτε αλλά εμείς τις ακούμε συνεχώς. Ήταν τρομακτικό. Τα κτίρια “σβήστηκαν” εδώ. Τα μεγάλα που σας έλεγα πριν γιατί έγινε ακριβώς εδώ. Εδώ έγινε η εξουδετέρωση αυτών των ρουκετών που ήρθαν από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας. Είναι αυτό που λέγαμε και πριν ότι είναι εκατέρωθεν. Ωστόσο αυτά τα τυφλά χτυπήματα, που έρχονται από την απέναντι πλευρά, δεν ξέρουμε αν όλα καταφέρει το αντιαεροπορικό σύστημα να τα εξουδετερώσει και εδώ η ζωή συνεχίζεται».

 

 

Επιπλέον επισήμανε ότι είναι σε κίνδυνο ακόμα και οι ζωές των δημοσιογράφων, όσο ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Εδώ δυστυχώς δε λείπουν οι σειρήνες, αλλά έχουμε συνεχώς εκρήξεις. Βρισκόμαστε μόλις 17 χιλιόμετρα από τη Γάζα. Ακούμε συνεχώς ελικόπτερα, μαχητικά και εκρήξεις γιατί στο βάθος πίσω μας έχει πολύ πυκνό καπνό από την περιοχή της Γάζας. Δεν έχουν σταματήσει. Όλη την ημέρα μαίνονται οι βομβαρδισμοί" μετέδωσε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά.

"Το μεσημέρι, για δύο ώρες από την πλευρά της Γάζας έπεφταν ρουκέτες στην πόλη και έχουν σημειωθεί ζημιές σε αυτοκίνητα και στην κεντρική πλατεία."

"Ακούμε και πάρα πολλά ελικόπτερα. Ερχόμενοι εδώ από την πόλη του Τελ Αβίβ σε όλο τον δρόμο, αντιλαμβανόμασταν ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Οι οικογένειες με πολλά παιδάκια είναι στα μπαλκόνια. Όταν ήρθαμε ήταν τόσο δυνατές οι εκρήξεις που αναρωτηθήκαμε για τους ανθρώπους εδώ, ωστόσο έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις συνθήκες", τόνισε η Ευτυχία Πενταράκη.

 

 

 

 

Η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη έχει υπάρξει και στο παρελθόν ανταποκρίτια σε εμπόλεμες ζώνες. Πρόσφατα, είχε βρεθεί και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ήταν, μάλιστα, και μεταξύ των 11 δημοσιογράφων που διεκδίκησαν το διεθνές βραβείο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022» από το ευρωπαϊκό φεστιβάλ «Prix Europa».

Διαβάστε επίσης: Θυμόσαστε την Ευτυχία Πενταράκη; Η μαχητική ανταποκρίτρια του STAR στο Ιράκ, παρουσιάστρια στο Δελτίο Ειδήσεων της Κρήτης

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1995 από το star channel και έχει υπηρετήσει τη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ, αρχισυντάκτρια, παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων, παρουσιάστρια και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, διευθύντρια ειδήσεων και ραδιοφωνικός παραγωγός, αν και η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το ρεπορτάζ στα μεγάλα γεγονότα. Από το 2021 εργάζεται ως προϊσταμένη στην ΕΡΤ Χανίων ενώ κάλυψε για 40 μέρες τον πόλεμο στην Ουκρανίας ως απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Η αναγνωρισμένη δημοσιογράφος είναι επίσης και μαμά. Έχει έναν γιο, τον Αλέξανδρο με τον σύντροφό της, Γιάννη Λιονάκη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ