Ο πρώτος Βασιλικός γάμος στην Πορτογαλία από το 1995 - Το σικ νυφικό της Μαρία Φρανσίσκα της Μπραγκάνσα - Η τελετή με τους 1.200 καλεσμένους (φωτό - βίντεο)

Extravagant!

Και ναι ακόμη ένας υπέροχος royal γάμος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, κι εμείς είμαστε εδώ για να σας τον παρουσιάσουμε!

Η Ινφάντα Μαρία Φρανσίσκα της Πορτογαλίας παντρεύτηκε τον δικηγόρο Ντουάρτε Ντι Σόουζα Αραούζο Μαρτέ στο παρεκκλήσι του μεγάλου Παλατιού της Μάφρα στην Πορτογαλία, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023. 

Ο Ντουάρτε Ντι Σόουζα Αραούζο Μαρτέ είναι γόνος Πορτογάλων ηγεμόνων ενώ η Ινφάντα Μαρία Φρανσίσκα είναι η μοναχοκόρη από τα τρία παιδιά του δούκα της Μπραγκάνσα, σημερινού αρχηγού της βασιλικής οικογένειας της Πορτογαλίας.

Μάλιστα να σημειώσουμε ότι είναι ο πρώτος βασιλικός γάμος από το 1995 μετά τον γάμο των γονιών της, Ντουάρτε Πίο, δούκα της Μπραγάνσα και της Ιζαμπέλ.

Έχει ακόμη δύο αδέρφια, τον πρίγκιπα Αφόνζο και τον Ντίνις, Δούκα του Πόρτο.

Ο μεγαλειώδης γάμος προβλήθηκε και στην τηλεόραση ώστε να τον παρακολουθήσουν κι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Οι νεόνυμφοι μετά τη θρησκευτική τελετή συναναστράφηκαν με τους καλεσμένους, πόζαραν χαμογελαστοί και γενικότερα πετούσαν σε πελάγη ευτυχίας!

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι το "παρών" έδωσαν δεκάδες royals μεταξύ των οποίων ο Μεγάλος Δούκας της Ρωσίας, George Mikhailovich Romanov με την σύζυγο του, πριγκίπισσα Victoria Romanovna.

Αυτό βέβαια που δε μπορούμε να μην σχολιάσουμε είναι το minimal αλλά σικ νυφικό με την υπογραφή της σχεδιάστριας, Luzia Nascimento.

 

 



instagram @
rebecca_victoria_romanoff

Ολόλευκο όπως είθισται, με μανίκι, κλειστό ντεκολτέ και μακρύ πέπλο.

Συντηρητικό θα το χαρακτηρίζαμε αλλά κάθε μία έχει το δικό της στιλ!

Η Ινφάντα Μαρία, δούκισσα της Κοΐμπρα είναι επίσης η πρώτη από τα αδέρφια της που παντρεύτηκε. Για αυτό ο πατέρας της της πρόσφερε ένα από τα πιο συμβολικά οικογενειακά κοσμήματα: την τιάρα του βασιλιά Λουδοβίκου.

Είναι αυτό το ίδιο κόσμημα που φόρεσε η Ιζαμπέλ, απόγονος του υποκόμη της Ριμπέιρα Μπράβα, κατά τη διάρκεια του γάμου της το 1995 με τον δούκα Ντουάρτε Ντι Μπραγάνσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου.

 

 



instagram @revistanovagente

 

 

Τώρα σε ηλικία 78 και 56 ετών αντίστοιχα, ο Δούκας και η Δούκισσα της Μπραγκάνσα θαύμασαν με μεγάλη συγκίνηση την κόρη τους φορώντας αυτή την αριστοκρατική τιάρα με τα 8.000 διαμάντια.

Η τιάρα ήταν ένα γαμήλιο δώρο από τον βασιλιά Λουδοβίκο Α' της Πορτογαλίας στη νέα του νύφη, την Αμελί της Ορλεάνης. 

Η Αμελί ήταν η τελευταία βασίλισσα της Πορτογαλίας.

 

 

 

 

Η Ινφάντα Μαρία Φρανσίσκα φόρεσε επίσης τα γαμήλια σκουλαρίκια με διαμάντια της μητέρας της και ένα βραχιόλι από διαμάντια και ζαφείρια που ανήκε στη βασίλισσα Αμελί.

Μετά την grande τελετή στη Μάφρα, λίγοι ήταν οι τυχεροί από τους 1.200 καλεσμένους οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Σίντρα (περιοχή στην Πορτογαλία) στο σπίτι του Δούκα και της Δούκισσας της Μπραγκάνσα.

 

 

Για αυτό το δείπνο, η νύφη άλλαξε κοσμήματα και φόρεμα. 

Εδώ την είδαμε λίγο πιο αέρινη με ένα επίσης λευκό αλλά αμάνικο φόρεμα με halter neck.



instagram @the_royal_watcher

Τα χαμόγελα δε σταματούν και η συγκίνηση δυναμώνει!

Να ζήσουν λοιπόν!

Πως σας φάνηκε αυτός ο βασιλικός γάμος;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ