Οι νικητές & οι οικογένειες: Χαρδαλιάς με την σύζυγο Γιώτα Παναγιωτοπούλου & τις δύο κόρες του - Μπακογιάννης με Σία Κοσιώνη & τα 4 παιδιά του - δείτε φώτο

Είχαν δίπλα τις συζύγους και τα παιδιά τους. 

Με ποσοστό 46,68% ο Νίκος Χαρδαλιάς εξασφάλισε την ανάδειξή του ως νέου Περιφερειάρχη Αττικής, με μια εμφατική νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός,  έγινε ο πρώτος Περιφερειάρχης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, ο οποίος επιτυγχάνει την εκλογή του από την πρώτη κιόλας Κυριακή.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια και υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και κυρίως να τιμήσω την εντολή σας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιά, από το κεντρικό περίπτερο του συνδυασμού του στο Σύνταγμα, μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές της Κυριακής και την ανάδειξή του σε νέο περιφερειάρχη Αττικής.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χαρδιαλιάς απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσοι τον εμπιστεύθηκαν και τον στήριξαν αλλά και πρόσκληση συνεργασίας κατά την προσεχή πενταετία προς τους ανθυποψηφίους του «για το καλό της Αττικής, για το αύριο των παιδιών μας», όπως ανέφερε, εκφράζοντας την πίστη ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Ο Νίκος Χαρδαλιάς νέος περιφερειάρχης Αττικής - ''Ξεκινάμε τον αγώνα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη Αττική'' (βίντεο)

Κώστας Μπακογιάννης: Συγκέντρωσε 41,26% των ψήφων και πάει στον δεύτερο γύρο - «Σήμερα είναι μία μεγάλη νίκη της Αθήνας» (βίντεο)

Στην χθεσινή αναμέτρηση, είχε μαζί του συνέχεια  την σύζυγό του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, που τον κρατούσε από το χέρι και δεν το άφηνε λεπτό. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε και με τις δύο κούκλες κόρες του. 

Την μεγαλύτερη, Ιωάννα η οποία ήταν ντυνμένη στα λευκά και την μικρότερη Δήμητρα η οποία έκανε ένα black and white outfit. Ο Νίκος Χαρδαλιάς απέκτησε την μεγαλύτερη κόρη του από τον πρώτο του γάμο με την Αργυρώ Μαστρανδρέου. Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά αποκτώντας την κορούλα του Δήμητρα από τη νυν σύζυγό του Γιώτα Παναγιωτοπούλου.

Κώστας Μπακογιάννης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.


Ο υπόψηφιος δήμαρχος Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από όλη την οικογένειά του, τα παιδιά του και τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη.

Η όμορφη anchorwoman , δεν σταμάτησε λεπτό να χαμογελάει. 

Να σημειώσουμε πως τον  ​ μικρό Δήμο τον έχει αποκτήσει με τη Σία Κοσιώνη, ενώ τον μεγαλύτερο γιο του, Παύλο, και την κόρη του, Δανάη, τα έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με την Κάλλια Καμπουρίδου. 

Σε β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου σε Αθήνα

Στον Δήμο Αθηναίων, με ποσοστό συμμετοχής μόλις στο 32,32%, ο Κώστας Μπακογιάννης πρώτευσε με 41,35% και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την άλλη Κυριακή έχοντας ως αντίπαλο τον Χάρη Δούκα που συγκέντρωσε ποσοστό 14,20%. Ακολουθούν ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36%, ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,33%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,80%.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ