Μεσανατολικό: Περισσότεροι από 800 οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι - Ώρες αγωνίας, δραματικές στιγμές (βίντεο)

Μεσανατολικό: «Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος

Σε περισσότερους από 800 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση BBC: Το χρονικό της σύγκρουσης & το χειρότερο σενάριο εμπλοκής της οργάνωσης Χεζμπολάχ

Μεσανατολικό: «Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σήμερα στις τελευταίες, τραγικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. 

Πιο αναλυτικά, ο ποντίφικας υπογράμμισε:

«Παρακολουθώ με πόνο και ανησυχία τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, όπου η βία εξερράγη με ακόμη πιο βίαιο τρόπο. Είμαι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, προσεύχομαι υπέρ αυτών, και όλων όσοι ζουν ώρες αγωνίας και τρόμου. Πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις και να σιγήσουν τα όπλα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η τρομοκρατία και ο πόλεμος δεν οδηγούν σε καμία λύση, ότι ο πόλεμος είναι ήττα. Ο πόλεμος, κάθε πόλεμος, προκαλεί μόνον κακουχίες και τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη». 

Το Ισραήλ ανέμενε "εντονότερη καταδίκη" της Χαμάς από το Πεκίνο

Το Ισραήλ ανέμενε "εντονότερη καταδίκη" της Χαμάς από την Κίνα, μια χώρα την οποία θεωρεί φιλική, δήλωσε σήμερα ο Γιούβαλ Γουάκς, ανώτερος αξιωματούχος στην ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο.
"Όταν δολοφονούνται άνθρωποι, σφαγιάζονται στους δρόμους, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητούμε λύση των δύο κρατών", είπε στους δημοσιογράφους ο Γουάκς.
Νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρα να παραμείνουν ψύχραιμα και να τερματίσουν άμεσα τις εχθροπραξίες για την προστασία των αμάχων προσθέτοντας ότι "ο θεμελιώδης τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης είναι να εφαρμοστεί η λύση των δύο κρατών και να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος".

Η Βαρσοβία απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ

Η Πολωνία θα απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ αεροπορικώς έπειτα από την μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε χθες Σάββατο η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.
Η Πολεμική Αεροποριία της Πολωνίας θα στείλει πολλά μεταγωγικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για τον σκοπό αυτό. "Στρατιώτες των ειδικών μας δυνάμεων θα παράσχουν προστασία κατά την επιβίβαση και ασφάλεια εν πτήσει", έγραψε ο Ντούντα στην πλατφόρμα Χ.
Το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία έκανε λόγο για μια "πολύ σοβαρή κατάσταση" και κάλεσε τους Πολωνούς πολίτες στο Ισραήλ να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει στους ένοπλους Παλαιστίνιους ότι "τα όπλα και οι ρουκέτες της είναι μαζί τους"

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι "τα όπλα και οι ρουκέτες" της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.
"Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας", είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών ανήλθε σε 500-600 (ισραηλινή τηλεόραση)

Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανήλθε σε 500-600, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

 Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ 

Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
"Η Air France ανέστειλε προς το παρόν τις πτήσεις της", δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ