Μάρκος Ζήσου: Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καβάλας αποκλειστικά στο Eirinika - '' Θέλω να είμαι αποτελεσματικός για το σύνολο των συμπολιτών μου''

 ''Η συμμετοχή μου στην επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αν καταφέρω να εκλεγώ ,θα ήθελα να είναι από οποιαδήποτε θέση θα μου επιτραπεί να προσφέρω κάτι παραπάνω από μια τυπική διαχείριση καταστάσεων'', τονίζει . 

Διακεκριμένος νομικός με ξεχωριστό βιογραφικό,  ο Μάρκος Ζήσου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε συνειδητά να κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρο Μουριάδη στο Δήμο Καβάλας τονίζοντας πως η κυρία και ουσιαστική προτεραιότητα του είναι να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις ότι περισσότερο μπορεί στο κοινωνικό σύνολο. 

Έχοντας μία σημαντική καριέρα νομικού στο νομό Καβάλας σας είχε προταθεί πολλές φορές και στο παρελθόν να συμμετέχετε ως υποψήφιος σε δημοτικά ψηφοδέλτια και είχατε αρνηθεί για ποιο λόγο επιλέξετε σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία να λάβετε μέρος στις δημοτικές εκλογές ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια συνειδητά και εξαιτίας ενός συνδυασμού πολλών άλλων προτεραιοτήτων δεν ανταποκρίθηκα σε διάφορες τιμητικές προσκλήσεις να συμμετέχω ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Για να εξηγήσω καλύτερα τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την αποχή ,θα χρειαστεί να δανειστώ τα λόγια του Δημήτριου  Κρεμαστινου ο οποίος εξαιρετικά εύστοχα είχε πει ότι  «δεν πιστεύω στον επαγγελματία πολιτικό που αρχίζει τη συναλλαγή από τα πρώτα του βήματα διεκδικώντας θέση στην Αυτοδιοίκηση με τη φιλοδοξία να φτάσει στα ύπατα αξιώματα της πολιτικής χωρίς να έχει επαρκώς με το έργο του δοκιμαστεί από την κοινωνία. Αντίθετα πιστεύω σε εκείνον που θα ασχοληθεί με την πολιτική ύστερα από μία λαμπρή πορεία στην εργασία του, μέσα από την οποία θα διαφαίνεται η εντιμότητά του και η κοινωνική του ευαισθησία»

Potrebbe essere un'immagine raffigurante 2 persone

Facebook/Zissou Markos

Φυσικά δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου δάφνες για κάποια λαμπρή επαγγελματική πορεία  μέχρι σήμερα, αυτό δεν θα μπορούσα να το κρίνω εγώ καθώς είναι κάτι μακριά από τον χαρακτήρα μου, ωστόσο σίγουρα πιστεύω ότι μέσα από την μέχρι τώρα πορεία μου ως δικηγόρος και μέλος της κοινωνίας της Καβάλας , έχω αποδείξει την εντιμότητα μου, την εργατικότητα μου και την  ευαισθησία μου πάνω στα θέματα που αφορούν την τοπική και όχι μόνο κοινωνία . Επιπλέον αισθάνομαι ότι με την πάροδο αυτών των χρόνων κατά τους οποίους αφοσιώθηκα στην οικογένεια μου και στην εργασία μου ,απέκτησα εμπειρίες οι οποίες θα αποδειχθούν σημαντικές στην προσπάθεια μου να είμαι αποτελεσματικός για το σύνολο των συμπολιτών μου ,αν και εφόσον με τιμήσουν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους.

Τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σας η προσωπικότητα του Θόδωρου Μουριάδη; Και, εν τέλει, ποιο θεωρείτε ότι είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η προσωπικότητα του Θόδωρου όπως είναι λογικό ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος για να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του «Σύγχρονου Δήμου». Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά εφόσον μιλάμε για τον επικεφαλής του συνδυασμού μας. Η εκτίμηση μου προς το πρόσωπο του δεν είναι όψιμη αλλά υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια πριν γίνει Δήμαρχος Καβάλας. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα είναι ένα στοιχείο το οποίο αξιολογώ ιδιαίτερα στην συνεργασία μου με τους ανθρώπους και ο Θόδωρος έχει αποδείξει αυτή την ακεραιότητα του.

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας , θεωρώ ότι πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν εργατικό, εξαιρετικά καλλιεργημένο άνθρωπο, έντιμο, με βαθειά γνώση και εμπειρία στις απαιτήσεις της αυτοδιοίκησης , θεωρώ οτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με την παρουσία του ως επικεφαλής ενέπνευσε μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων να συστρατευτουν μαζί του για την διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας, δημιουργώντας ένα σύνολο ανθρώπων με υψηλές δυνατότητες και προοπτικές.

Potrebbe essere un'immagine raffigurante 1 persona e barba

Facebook

Πως κρίνετε το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές για τον Δήμο Καβάλας υπάρχει ένας «συνωστισμός» επτά υποψηφίων Δημάρχων ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχάς είναι προσωπική μου άποψη ότι ο «συνωστισμός» αυτός όπως ορθά τον χαρακτηρίσατε είναι μια μάλλον υπερβολική κατάσταση για τα δεδομένα της πόλης μας και αυτό δημιουργεί μια στρέβλωση στα κριτήρια επιλογής των ψηφοφόρων. Η δυσκολία συγκρότησης ψηφοδελτίων από αρκετούς από αυτούς τους συνδυασμούς αποτέλεσε την επιβεβαίωση αυτής της στρέβλωσης.

Δυστυχώς όμως για εκείνους που διαδίδουν ότι δήθεν η παρουσία πολλών υποψηφίων Δημάρχων είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της απερχόμενης Διοίκησης, ο συνδυασμός μας με επικεφαλής τον Θόδωρο Μουριάδη, ήδη κατέρριψε αυτή την λάθος εκτίμηση, αποδεικνύοντας με την απροβλημάτιστη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου ότι συνεχίζει να χαίρει της εκτίμησης της κοινωνίας.

Στην αντίπερα όχθη στην πλειοψηφία τους οι υπόλοιποι συνδυασμοί φαίνεται να δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Επομένως πιθανολογώ ότι η επιλογή πολλών εκ των υποψηφίων Δημάρχων να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία τελικά ήταν προσωπική φιλοδοξία τους και όχι απαίτηση της κοινωνίας , καθώς η προεκλογική παρουσία τους μέχρι τώρα δεν έχει την δυναμική που ήλπιζαν οι ίδιοι όταν έθεσαν την υποψηφιότητα τους, σε αντίθεση με την πετυχημένη παρουσία του Θόδωρου Μουριάδη .

Για να ξεφύγουμε από αυτά τα παρωχημένα μικροπολιτικά παιχνίδια, θεωρώ ότι την αντικειμενική κρίση για την επάρκεια ή την ανεπάρκεια της απερχόμενης Διοίκησης θα την μάθουμε μόνο όταν μάθουμε το όνομα του επόμενου Δημάρχου. Η προσπάθεια να συσχετιστεί για αντιπολιτευτικούς  λόγους η παρουσία στις εκλογές πολλών υποψηφίων Δημάρχων ως δήθεν απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς, και αυτό πιστεύω ότι θα επισφραγιστεί και με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Potrebbe essere un'immagine raffigurante 1 persona e il seguente testo "₪ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Θεόδωρος Μουριάδης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Μάρκος Ζήσου ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ Κιν: 6944 847854 email: markoszissou markoszissou@hotmail. synexizoume_mazi"

Πώς κρίνετε την τετραετία Μουριάδη ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα! Η διοίκηση Μουριάδη μέσα από τρομερά αντίξοες συνθήκες (πανδημία, επαναλαμβανόμενα λοκντάουν με το κράτος να παραλύει και τα έσοδα να εκμηδενίζονται, παγκόσμια ενεργειακή κρίση κ.α) μεταξύ όλων των άλλων έργων της, βελτίωσε και βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές του Δήμου, ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική υποστήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, προχώρησε σε ανάπτυξή και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, πραγματοποίησε και πραγματοποιεί σειρά από συντηρήσεις και επισκευές που αφορούν τις δημόσιες υποδομές και εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες Καβάλας κάνοντας τον Δήμο ενεργειακά αυτοδύναμο με την Ενεργειακή Κοινότητα, όπου ήμασταν πρωτοπόροι στην Περιφέρεια ΑΜΘ  .

 Μπαίνοντας σε ένα νέο «γήπεδο», αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποια είναι η δική σας ατζέντα για την Καβάλα; Ποια θεωρείτε ότι είναι τα θέματα του Δήμου για τα οποία θα θέλατε να δουλέψετε μέσα από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η συμμετοχή μου στην επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αν καταφέρω να εκλεγώ ,θα ήθελα να είναι από οποιαδήποτε θέση θα μου επιτραπεί να προσφέρω κάτι παραπάνω από μια τυπική διαχείριση καταστάσεων. Θα ήθελα να μπορέσω να είμαι ουσιαστικός και δημιουργικός, να εφαρμόσω νέες ιδέες, που θα αλλάξουν την προσέγγιση του Δήμου προς τους πολίτες και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Επιθυμία μου θα ήταν να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα καλλιεργεί και θα εξασφαλίζει για τον δημότη του μια περισσότερο ποιοτική καθημερινότητα, σε ένα περιβάλλον σεβασμού στην προσωπικότητα του, κάνοντας παρεμβάσεις ουσίας αλλά και πολιτισμού σε απλά και καθημερινά θέματα .

Potrebbe essere un'immagine raffigurante 2 persone

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την επόμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας από την πρώτη κιόλας μέρα;  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η καθημερινότητα των πολιτών μας. Τα μικρά αλλά ουσιαστικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης . Τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί η κάθε διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι πολλά και απαιτητικά και η νυν διοίκηση Μουριάδη με μεγάλη επιτυχία αντεπεξήλθε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Παράλληλα προικοδοτεί στον Δήμο Καβάλας μια σειρά πολλών και σημαντικών έργων ουσίας και υποδομών τα οποία για πολλά χρόνια θα απολαμβάνει ο πολίτης της Καβάλας. Αυτό ως γεγονός θα μας δώσει πλέον την δυνατότητα να εστιάσουμε ακόμα πιο πολύ στην καθημερινότητα των δημοτών μας και να βελτιώσουμε περισσότερο τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ