Σοφία Βυθούλκα: Η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ υποψήφια και πάλι στον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού - ''Εργάστηκα σκληρά, με κέφι και αφοσίωση''

''Είμαι πάντα ανοιχτή προς όλους τους Δημότες και Κατοίκους  και θα καταβάλλω και την επόμενη τετραετία κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση κατανόηση των αναγκών τους'', τονίζει

Η Σοφία Βυθούλκα είναι και πάλι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με το δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη. 

Με τον συνδυασμό «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη επιθυμεί να λάβει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. 

Λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η ίδια μιλά στο Eirinka και απαντά στις εξής ερωτήσεις! 

1) Γιατί να σας ψηφίσουν οι Δημότες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ;

Γιατί δουλεύω με προσήλωση στο στόχο μου, με συνέπεια, με προγραμματισμό, με όραμα – και έχοντας πάντα την έμπρακτη υποστήριξη και εμπιστοσύνη συνεργατών μου – θα συνεχίσω με αμείωτο ρυθμό θέλοντας έτσι να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, των Δημοτικών Συμβούλων και των Πολιτών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Είμαι πάντα ανοιχτή προς όλους τους Δημότες και Κατοίκους  και θα καταβάλλω και την επόμενη τετραετία κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση κατανόηση των αναγκών τους, συνδυάζοντας τις ανάγκες αυτές με τους στόχους μου ώστε να συγκλίνουν σε μία στρατηγική τόσο αποτελεσματική όσο και μακροπρόθεσμη. 

2) Τι ωραίο & διαφορετικό δεσμεύεστε αν εκλεγείτε να πετύχετε για τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού ; 

Τα τελευταία 4 χρόνια, ως ''εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος''  τελώ Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ), του φορέα Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παροχών του Δήμου μας. 

Ο ΟΚΑΠΑ είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των 5 παιδικών σταθμών (Τζαβέλα-Ευρώτα-Ωνάσειο-Ψυχικού-Φιλοθέης), το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, τον Στίβο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης», το Δημοτικό Ωδείο στο Νέο Ψυχικό, τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες ΟΚΑΠΑ στο Ψυχικό και στο Νέο Ψυχικό, τα Πολιτιστικά Κέντρα Μπενετάτου (Ψυχικό), Σπυροπούλειο (Νέο Ψυχικό) & Καρύδειο (Φιλοθέη), τη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Ψυχικό), τη Λέσχη Φιλίας(ΚΑΠΗ) και   τα Δημοτικά Ιατρεία.

Σαν στόχο για τον ΟΚΑΠΑ, είχα θέσει το να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος προς όλους και  οργανώνει όλο το χρόνο υψηλού επιπέδου Δράσεις και Δραστηριότητες για Μικρούς και Μεγάλους, όπως: Αθλητικά Δρώμενα και Αγώνες (Ενόργανη Γυμναστική, Στίβος κλπ), το παιδικό πρόγραμμα ΠαίΖω στο Προάστιο μου κάθε ΣΚ, Προγράμματα Ασφαλούς Ποδηλασίας και Κυκλοφοριακής Αγωγής(Safe Cycling in Town), Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας, Ελληνικούς Χορούς, Επιστημονικά Σεμινάρια και Ομιλίες ποικίλου ενδιαφέροντος, Συμβουλευτικές συνεδρίες για εργατικά & εργασιακά θέματα (okapa@work), Διαλέξεις Ιστορίας, Θεατρικές και  Χορευτικές Παραστάσεις, Συναυλίες, Εκθέσεις Ζωγραφικής και Φωτογραφίας, Προγράμματα Γυμναστικής και Ομιλίες ειδικά διαμορφωμένα για την Τρίτη Ηλικία. 

Επίσης στην περίοδο της αναγκαστικής κοινωνικής απομόνωσης, λόγο πανδημίας, φροντίσαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ με ταχύτατους ρυθμούς, να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της τεχνολογίας, προσφέροντας διαδικτυακά μια πληθώρα υπηρεσιών - ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Οι πρωτοβουλίες, οι καινοτόμες ιδέες και δράσεις, ο  εκσυγχρονισμός των δομών, έκαναν εφικτή την υλοποίηση αυτών των δράσεων - λειτουργώντας με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψη μου, πολλά και απαραίτητα έργα υποδομών συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεών των Δομών του ΟΚΑΠΑ, αλλά κυρίως εφαρμόστηκαν πρωτοπόρα προγράμματα σε όλους τους τομείς των παρεχόμενων υπηρεσιών: κοινωνική φροντίδα, άθληση, εκπαίδευση, πολιτισμός, ψυχαγωγία, ενημέρωση. 

Εργάστηκα σκληρά, με κέφι και αφοσίωση και θα συνεχίσω να το πράττω με ανυποχώρητη διάθεση όντας αποφασισμένη να προσφέρω αδιάκοπα στους Πολίτες αυτό που τους αξίζει – μία Πόλη ακόμα πιο σύγχρονη, ικανή να παρέχει και να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες  των Ανθρώπων της. 

Το who is who της

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ψυχικό και κατοικώ τα τελευταία 15 χρόνια στην Φιλοθέη με τα τρία μου παιδιά και τον Φιλοθεάτη σύζυγο μου Μάριο Χατζηγεωργίου. Είμαι Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και σπούδασα Marketing Management and Economics στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος/Deree College.

Είμαι Πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και έχω σπουδές πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Ψυχικού. Για 18 χρόνια ήμουν υπεύθυνη στο Τμήμα Πωλήσεων, Marketing και Δημοσίων Σχέσεων εμπορικής επιχείρησης με ευρεία εμπειρία.
Εκλέχθηκα  για πρώτη φορά το 2019 Δημοτική Σύμβουλος  και ανέλαβα για  4 τελευταία συναπτά έτη Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.Π.Α) Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού - μία θέση πολλαπλής ευθύνης που εξακολουθώ να διατηρώ.

Το 2019 ανέλαβα Πρόεδρος της Επιτροπής Νεότητας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Από το 2019-2023 είμαι Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης Τροφείων  και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης των Αιτήσεων Εγγραφών των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών και Βρεφικού Σταθμού  του ΝΠΔΔ ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Από το 2012 ασχολούμαι  ενεργά με τους Συλλόγους Γονέων των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, όπου φοιτούν τα τρία μου παιδιά  η  Ήλια, ο Παντελής και η Αγγελική Χατζηγεωργίου.

Στους εν ενεργεία Συλλόγους Γονέων κατέχω την θέση της  Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης, της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Φιλοθέης και είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Φιλοθέης. Η μεγάλη μου αγάπη για τα ζώα είναι ένας καταλυτικός παράγοντας για την ενεργή μου δράση σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Δείτε περισσότερες φωτό στο slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ