Σοκ: 13χρονη γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου - Δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος, πατέρας του μωρού ένας συμμαθητής της (βίντεο)

Νόμιζε ότι είχε πόνους στην κοιλιά αλλά ήταν τοκετός! 

Ένα ακραίο περιστατικό που δεν το χωράει ανθρώπινος νους, συνέβη στις τουαλέτες ενός δημόσιου νοσοκομείου. 

Συγκεκριμένα μια 13χρονη γέννησε στην τουαλέτα, ενώ δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος. Ο γιατρός που την είχε εξετάσει νωρίτερα δεν αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News, το κοριτσάκι πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι. Εκεί διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή και στη συνέχεια ο γιατρός που το εξέτασε, του χορήγησε καθαρτικό για τυμπανισμό. 

Στη συνέχεια το παιδί πήγε στην τουαλέτα, όπου και τελικά γέννησε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πατέρας είναι ένας συμμαθητής της. Το κοριτσάκι παρακολουθείται από ψυχολόγους. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, όταν ο παιδίατρος ρώτησε αν το παιδί είχε σεξουαλικές επαφές, τόσο εκείνο, όσο και η μητέρα του απάντησαν αρνητικά. 

Συνέβη ξανά σε αυτό το νοσοκομείο

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ενώ εκ των υστέρων αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν, πως ο πατέρας της κόρης της είναι ένα συμμαθητής της στο σχολείο.

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή μίλησε στο MEGA για το πώς το αίσθημα της ντροπής, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις κυριαρχεί, είναι τρομερά επιζήμιο. «Κάτι θα είχε καταλάβει αλλά προφανώς εδώ επενέβη το αίσθημα ντροπής και φαντάζομαι ότι αυτό το παιδί αυτό ένιωσε απόγνωση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση φώτισε ακόμα μία πτυχή. Αυτη της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς όταν η ανήλικη μετέβη στο νοσοκομείο δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος, ούτε ακτινολόγος, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

Στο νοσοκομείο μάλιστα κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, που μαζί με το μωράκι μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.

«Οδύσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το οτι γέννησε στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως από το περιστατικό αυτό αναδεικνύονται οι παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ