Πρώην CEO της Abercrombie&Fitch: Tον κατηγορούν ότι εκμεταλλευόταν άνδρες καλλονούς - Τους προσλάμβανε για σεξ, κόλλησαν HIV, βιάστηκαν (βίντεο)

Τι ισχυρίζονται

Σόδομα και Γόμορρα!

Απίστευτο σκάνδαλο για τη γνωστή εταιρεία ρούχων με σοβαρές καταγγελίες στον πρώην CEO Mάικ Τζέφρις, και το Βρετανό σύντροφό του, Mάθιου Σμιθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες για trafficking και σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών σε πολυτελή πριβέ πάρτι.

Οι ίδιοι, μέσω αντιπροσώπου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι άνδρες αυτοί συμμετείχαν με τη θέληση τους.

Οι οκτώ άνδρες έχουν δώσει σαφείς περιγραφές των σεξουαλικών πράξεων, στα πάρτι που άρχισαν να οργανώνονται τη δεκαετία του 1990, όταν ο Μάικ Τζέφρις μετέτρεψε την A&F από μια αποτυχημένη εταιρεία ειδών πολιτιστικής κληρονομιάς σε κορυφαίο brand ενδυμάτων για εφήβους, με έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και αυτό μέσα από διαφημίσεις με ωραίους, γυμνασμένους άντρες.

Μάλιστα, παλαιότερα τα καταστήματα που υπήρχαν σε όλο τον κόσμο υποδέχονταν τις πελάτισσες ημίγυμνοι άνδρες και φωτογραφίζονταν μαζί τους με polaroid κάμερα.

Tο μαγαζι θύμιζε κλαμπ καθώς είχε μουσική, φώτα, μία όμορφη μυρωδιά και γενικά ένα ευχάριστο vibe γεγονός που σου έφτιαχνε τη διάθεση και αποσκοπούσε στο να ψωνίσεις πειρσσότερα.

Οι άνδρες που έκαναν τις αποκαλύψεις στο BBC, ισχυρίστηκαν ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με τη φύση των event και ότι κανείς δεν τους είχε εξηγήσει πως θα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν σεξ με τους καλεσμένους. Έβλεπαν στον Μάικ Τζέφρις έναν «ισχυρό επιχειρηματία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να χτίσουν μια καλή καριέρα».

Η μεγαλύτερη εκδήλωση που περιγράφεται στο BBC φιλοξενήθηκε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων το 2011. Για το πάρτι, δεκάδες άνδρες μεταφέρθηκαν στο Μαρακές, όπου οι Τζέφρις και Σμιθ είχαν επίσης προσκαλέσει εκλεκτούς φίλους από την Αμερική.

Η απάντηση της εταιρείας

Η Abercrombie & Fitch (A&F), η οποία πλέον κατέχει και την επωνυμία Hollister, δηλώνει «αηδιασμένη» από το σκάνδαλο, που συνδέει τους Σμιθ και Τζέφρις με το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) με τη χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού. Η νέα ηγεσία διατείνεται ότι έχει μετατρέψει την εταιρεία σε «έναν οργανισμό που καθοδηγείται από σύγχρονες αξίες, με μηδενική ανοχή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παρενόχληση και κάθε είδους διάκριση».

Βέβαια το σκηνικό που περιγράψαμε παραπάνω δε θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση και το στιλ που επικρατεί σήμερα στα καταστήματα και στη γενικότερη νοοτροπία του brand.

Πλέον, προωθούν και διαφορετικά σωματότυπα όπως plus size με μοντέλα όλων των ηλικιών και φυλών.

Ένα συμβάν που σοκάρει καθώς ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται πίσω από τις φαντασμαγορικές βιτρίνες.

Ακόμη, ένα ζωντανό παράδειγμα της φράσης "Άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι".

Πίσω από τα χαμόγελα όλων αυτών των ανδρών φαίνεται να υπήρχε κάτι σκοτεινό.

Τώρα η υπόθεση περνάει στα χέρια της δικαιοσύνης κι εμείς απλά μένει να δούμε την πορεία που θα έχει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ